Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νησελίου

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1983, αλλά έχει ενεργή δραστηριοποίηση από το 1999. Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάσωση των εθίμων και των ηθών της περιοχής, των τραγουδιών και των χορών.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Νησέλι Νομός: ΗΜΑΘΙΑΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Παίρνει μέρος στα δύο πανηγύρια που γίνονται στο χωριό, 8 Μαΐου γιορτάζουμε τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο στο Εξωκλήσι του χωριού μας, στην κοίτη του Αλιάκμονα και 28 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, με πολιτιστικές δραστηριότητες, αναβιώνει τα Ρουγκάτσια και το έθιμο της Γουρουνοχαράς, καθώς και την αναβίωση του 12ημέρου των Χριστουγέννων και την 1η Μαρτίου αναβιώνει το έθιμο της Χελιδόνας, τα Κάλαντα της Άνοιξης. Κάθε Ιούνιο οργανώνει παιδικό φεστιβάλ με παιδικά συγκροτήματα της περιοχής, καθώς και άλλων περιοχών. Συμμετέχει σε εκδηλώσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 80 συμμετοχές πανελλαδικά.

Το Μάρτιο του 2007 ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής του κτιρίου του Συνεταιρισμού Νησελίου, ώστε να αποκτήσει ο Σύλλογος στέγη.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.