Εκπολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη»

Το 2005 μια ομάδα ανθρώπων, φίλων κατά βάση, διαπίστωσαν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας σύλλογος Θεσσαλών, στο Χαϊδάρι.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

 

Το email σας (απαραίτητο)

 

Θέμα

 

Το μήνυμά σας

 

 

 

Πληροφορίες Συλλόγου

230 μέληΤοποθεσία: Θεσσαλία Νομός: ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ Περιφέρεια: Θεσσαλία Φυλή: Θεσσαλοί

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει μια τέτοια προσπάθεια που να αφορούσε όλους τους καταγόμενους από τη Θεσσαλία και όχι αποκλειστικά από ένα χωριό. Το όνομα δεν άργησε να βρεθεί. “Η Θεσσαλική Γη” ήταν το πιο αντιπροσωπευτικό που θα μπορούσε να αγκαλιάσει όλους τους Θεσσαλούς όπως μας αγκάλιασε αυτή η γη, για πολλά χρόνια. Σήμα της η Γυναίκα Σύμβολο, η Μάνα στο αλώνι, που άντεξε κακουχίες, στερήσεις και έθρεψε τα παιδιά της …

Βασικοί στόχοι η ανάπτυξη του πολιτισμού, η διατήρηση της παράδοσης και της πνευματικής κληρονομιάς, αλλά και η συνεργασία με άτομα και φορείς της Θεσσαλίας μας. “Η Θεσσαλική Γη” αν και είναι στο ξεκίνημά της μπορεί να παινεύεται για τις δράσεις της που έχουν άλλοτε πολιτιστικό και άλλοτε κοινωνικό – παιδαγωγικό χαρακτήρα. Κόντρα στην πολιτιστική ανυπαρξία που μας επιβάλει η τηλεόραση, η καθημερινότητα, και τα κακώς κείμενα της ζωής μας, εμείς πορευόμαστε και καλούμε όλους εσάς συνοδοιπόρους.
Θέλουμε να είστε “παρών” στις ωραίες στιγμές μας, να ενώσουμε τις μνήμες και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μαζί για μια Θεσσαλία ενωμένη, δυνατή και καρποφόρα…

Είναι χρέος όλων μας ! Κυρίως απέναντι στα παιδιά μας …

Ο Εκπολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου “Η Θεσσαλική Γη”, είναι ΝΠΙΔ με έδρα το Δήμο Χαϊδαρίου, αναγνωρισμένο με την υπαρ. 5562/2005 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αποτελεί την “πολιτιστική στέγη” των καταγόμενων άμεσα ή έμμεσα από τη Θεσσαλία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας.

Ηλίας Ντούβλης-Γεν. Γραμματέας & Υπεύθυνος Γρ. Τύπου-Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Gallery

Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

«Σίγησε» σε ηλικία 95 ετών η φωνή των Δωδεκανήσων, Άννα Καραμπεσίνη

Πέθανε στα 95 της χρόνια η Άννα Καραμπεσίνη ..