Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκπολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη»

Ο σύλλλογός μας ιδρύθηκε το 2005 από μια ομάδα Θεσσαλών που κατοικούμε κυρίως στο Χαϊδάρι.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  230 μέληΤοποθεσία: Θεσσαλία Νομός: ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ Περιφέρεια: Θεσσαλία Φυλή: Θεσσαλοί

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Είναι μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Αττικής “Πανθεσσαλική Στέγη” καθώς και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών & Συλλόγων ο “Ασκληπιός”. Βασικοί στόχοι του συλλόγου μας είναι η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της παράδοσης και της πνευματικής μας κληρονομιάς. Οι δράσεις του συλλόγου μας έχουν άλλοτε πολιτιστικό και άλλοτε κοινωνικό χαρακτήρα . Στο πολιτιστικό μέρος διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου το Θεσσαλικό αντάμωμα κάθε Ιούνιο, με την συμμετοχή των περισσότερων ενεργών Θεσσαλικών συλλόγων της Αττικής & ευελπιστούμε σύντομα & ολόκληρης της Θεσσαλίας.

  Καθιερώσαμε στο Χαϊδάρι τα Καραϊσκάκεια μια επετειακή εκδήλωση για την Μάχη του Χαϊδαρίου το 1826 όπου τιμούμε τον Καρδιτσιώτη ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και που αποτελούν θεσμό θεσμό όχι μόνο για τους Χαϊδαριώτες αλλά και για όλους τους Έλληνες. Σκοπός μας σε αυτές τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις, που πλημμυρίζει το Χαϊδάρι Θεσσαλούς και όχι μόνο, είναι οι θεατές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Θεσσαλία,τα ήθη και τα έθιμα της μα πάνω απ` όλα τους υπέροχους και δυναμικούς ανθρώπους της! Στο κοινωνικό μέρος έχουμε πολύ ενεργό ρόλο.

  Επισκεπτόμαστε φιλανθρωπικά ιδρύματα & νοσοκομεία όπου φροντίζουμε να φανούμε χρήσιμοι ανάλογα με τις ανάγκες τους.(Εμβολιασμοί & κάλυψη εξόδων διατροφής παιδιών ορφανοτροφείου,χορευτικές παραστάσεις με προσφορά γλυκισμάτων σε ψυχιατρικό νοσοκομείο) κ.α. Συμμετέχουμε στο NO FINISH LINE στο μεγαλύτερο Φιλανθρωπικό Μαραθώνιο 90 συνεχόμενων ωρών μετατρέποντας τα χιλιόμετρα που διανύουν τα μέλη μας σε χρήματα προς ενίσχυση ιδρυμάτων που στηρίζει η Ένωση Μαζί για το Παιδί. Αυτές είναι κάποιες από τις δράσεις μας ….

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.