Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Χ. Ο. Θ. ) ιδρύθηκε το 1990 με σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των χορών, των τραγουδιών και των εθίμων που στο παρελθόν αποτελούσαν πρωταγωνιστές στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  600 μέληΤοποθεσία: Θεσσαλονίκη Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Σήμερα, ο σύλλογος αποτελείται από 16 τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, τμήμα χειροτεχνίας και χορωδία παραδοσιακής μουσικής. Οι συγκεκριμένες ομάδες πλαισιώνονται από ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι ξεπερνούν τους τετρακόσιους, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί η εθελοντική προσφορά όλων των μελών για τη λειτουργία του ομίλου.

  Οι χοροί που διδάσκονται προέρχονται από περιοχές σχεδόν ολόκληρης της Ελλάδος, οι οποίοι προκύπτουν έπειτα από έρευνα μελών του Χ. Ο. Θ., αλλά και από σεμινάρια που κατά καιρούς διοργανώνει ο σύλλογός μας για τα μέλη του. Ο αριθμός των εκδηλώσεων που έχει συμμετάσχει και συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης είναι αρκετά μεγάλος. Θεωρείται σημαντικό να αναφερθούμε στις παραστάσεις- αφιερώματα που έχει διοργανώσει για διάφορες περιοχές, όπως τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, παρουσιάζοντας σε αυτές χορούς, τραγούδια και έθιμα πλαισιωμένα πάντα από φορεσιές πιστά αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών, οι περισσότερες εκ των οποίων ανήκουν στο βεστιάριο του συλλόγου.

  Σημαντική επίσης είναι και η παρουσία του Χ. Ο. Θ. στο εξωτερικό, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με τη συμμετοχή του σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ σε Αμερική, Πορτογαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βενεζουάλα, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γαλλία, Βέλγιο. Ακόμα, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αποτελεί μέλος του C.I.O.F.F. από το 1994, ένω αξιοσημείωτα γεγονότα θεωρούνται η ίδρυση παραρτήματος Χ. Ο. Θ. στο Graz της Αυστρίας και η δημιουργία τράπεζας αίματος στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.