Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χορευτικό Συγκρότημα Ιωνίας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα

Χορευτικό Συγκρότημα Ιωνίας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα εδρεύει στα Διαβατά του Δήμου Δέλτας στη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Διαβατά Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Το χορευτικό συγκρότημα Ιωνίας του Δήμου Δέλτα,ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1989.Αποτελείται από 80 χορευτές όλων των ηλικιών. Χορεύει χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο. Ειδικότερα, παρουσιάζει χορούς από την Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, την Κρήτη, την Μικρά Ασία, τον Εύξεινο Πόντο, καθώς και λαϊκούς Ελληνικούς χορούς. Διαθέτει φορεσιές πολλών περιοχών της χώρας μας, οι οποίες είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών.

  Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα το 1993 καθώς και το 1994 συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ στην Σερβία. Το 1995 συμμετείχε, κατόπιν προεπιλογής, στο διεθνές φεστιβάλ του “Satonef de Fau” στη Βόρεια Γαλλία , όπου διακρίθηκε για την ποικιλία των χορών και την άψογη εκτέλεσή τους , καθώς και για την ποικιλία των φορεσιών. Το 1997 συμμετείχε, κατόπιν προεπιλογής, στο διεθνές φεστιβάλ “Castellon de la Plana” στην Ισπανία, αποσπώντας ιδιαίτερα ευμενείς κριτικές από τον Ισπανικό τύπο.

  Το 1998 συμμετείχε, κατόπιν προεπιλογής, στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ του “Fivizzano” στην Ιταλία , όπου και κατέκτησε το πρώτο βραβείο !! Τον Σεπτέμβριο του 2000 συμμετείχε, κατόπιν προεπιλογής, στο διεθνές φεστιβάλ “Folkmoot U.S.A.” των Η.Π.Α., στη Βόρεια Καρολίνα , εκπροσωπώντας την Ελλάδα για μια ακόμη φορά. Τον Αύγουστο του 2003 συμμετείχε, κατόπιν προεπιλογής, στο 15ο διεθνές φεστιβάλ του “Mormanno” καθώς και στο 9ο διεθνές φεστιβάλ του “Verbicaro” στη νότια Ιταλία. Το 2004 έλαβε μέρος, κατόπιν προεπιλογής, στο 11ο διεθνές φεστιβάλ “El Medano” Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά. Το καλοκαίρι του 2005 συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο στον Καναδά.

  Το 2006 εκπροσώπησε, κατόπιν προεπιλογής, τη χώρα μας στο Διεθνές Φεστιβάλ “Festarte” της Πορτογαλίας.Το καλοκαίρι του 2008 έλαβε μέρος, κατόπιν προεπιλογής, στο Διεθνές Φεστιβάλ “Passo Fundo” στην ομώνυμη πόλη της Βραζιλίας. Τον Ιούλιο του 2010 συμμετείχε, κατόπιν προεπιλογής, στο διεθνές φεστιβάλ “Iznik Festivali” στην Νίκαια της Τουρκίας, αποσπώντας επευφημίες και άριστες κριτικές.Τέλος τον Αύγουστο του 2010, κατόπιν προεπιλογής ,εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ”XLII Festival folkloru W Zakopanem” στην Πολωνία, οπού με τηνπ οικιλία των χορών καθώς και των φορεσιών,την καλλιτεχνική ποιότητα και τον άριστο συντονισμό κατέκτησε το δεύτερο βραβείο. Τέλος, το Νοέμβριο του 2012 κατέκτησε την πρώτη θέση, στην κατηγορία χορού, στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ “Interfol ” στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.