Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Συναυλία παραδοσιακού τραγουδιού από τη Χορωδία Χίου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι της Χίου και της Ερυθραίας είναι η συναυλία που διοργανώνει το Σάββατο στις 8.00 μ.μ. η Χορωδία Χίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Με τίτλο «τα έμορφα τραγούδια μας, η αναπνοή της φυλής μας», η Χορωδία Χίου γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσία της, τα 100 χρόνια των Ελευθερίων της Χίου αλλά και θυμάται τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Χαλιορής. (VIDEO)

Μάλιστα 7 γυναίκες από τη Νέα Ερυθραία Αττικής με ρίζες μικρασιατικές θα τραγουδήσουν στην εκδήλωση, όπως επίσης και δύο άνθρωποι που «αφτιασίδωτα» όπως χαρακτηριστικά είπε η μαέστρος Ελευθερία Λυκοπάντη αποδίδουν δημοτικά τραγούδια, η Μαριάνθη Αλμυρούδη από τα Μεστά και ο Παντελής Ερωτας από τις Οινούσσες.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά από τη Βολισσό, τα Νενητούρια και άλλες περιοχές της Χίου. ο συνεργάτης της Χορωδίας Χίου, μουσικός Γιώργος Παυλάκος σημείωσε ότι στόχος είναι να συγκεντρωθεί η δουλειά αυτή σε ένα CD, αλλά και να πραγματοποιηθούν συναυλίες σε άλλα νησιά της Περιφέρειας εφόσον υπάρξει η ανάλογη στήριξη. Σαν πρώτη σκέψη είναι να γίνει στη Λέσβο και στις Οινούσσες, ενώ υπάρχει και σκέψη για την Αθήνα.

Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν και δύο σημαντικοί μουσικοί του τόπου μας, ο Μαρκέλλος και ο Σταμάτης Πούπαλος, οι οποίοι ετοιμάζουν και μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά για το παραδοσιακό μας τραγούδι που όμως δεν είναι ακόμα άτοιμη για να ανακοινωθεί.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση