Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Στο Αίγιο η σπάνια και αξιόλογη κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Μια ακόμα δράση που στοχεύει στο μαθητικό και νεανικό κοινό προετοίμασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού και κοινωφελούς της έργου, από 9 Ιανουαρίου έως 26 Φεβρουαρίου πρόκειται να φιλοξενήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, την σπάνια και αξιόλογη κινητή έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά «Οι Σημαντικότερες Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων».

Στόχος της έκθεσης είναι να δοθεί στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων η ευκαιρία για μια βιωματική και διαδραστική προσέγγιση της αρχαιότητας και της ιστορίας της. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψίστης εκπαιδευτικής αξίας για την εξοικείωση και κατανόηση της αρχαιότητας, μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος, η οποία συνοδεύεται από οπτικοακοακουστικό υλικό.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δεκάδες αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα εφευρέσεων της περιόδου που ξεκινά από το 2000 π.Χ. και φτάνει μέχρι και το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Ηλιακά ρολόγια, ξυπνητήρια, συναγερμοί θυρών, αυτόματα και ανυψωτικά μηχανήματα, καταπέλτες, ο αναλογικός υπολογιστής των Αντικυθήρων και το υδραυλικό ρολόι του Αρχιμήδη είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το 2000π.Χ μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Η ΔΗΚΕΠΑ έχει ήδη ενημερώσει για την παραπάνω έκθεση τις σχολικές κοινότητες των νομών Αχαΐας, Κορινθίας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας και Ηλείας και η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ήδη οι μαθητές που έχουν δηλώσει μέσω των σχολείων τους ότι θα επισκεφτούν την έκθεση σε μορφή σχολικής εκδρομής ξεπερνούν τις 4.000.

Η παραπάνω διοργάνωση, θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, μέσω του συμβολικού εισιτηρίου, αξίας 1 ευρώ, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου. Χορηγός της εκδήλωσης είναι το Μεταλλικό Νερό «Αύρα».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινές και Σαββατοκύριακα και ώρες 09.00-13.00 & 17.00-20.00 και όλες οι σχολικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται με δηλώσεις συμμετοχής και κατόπιν προσυνεννόησης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της έκθεσης είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός των επισκέψεων, έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των μαθητών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο και φαξ 26910-28210, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση