Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Στις… οθόνες των smartphones το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στους ψηφιακούς κόσμους των κινητών τηλεφώνων νέας τεχνολογίας θα «ταξιδεύουν» πλέον τα εκθέματα και οι πληροφορίες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.

Το «ΑΜΘ mobile» είναι ένα πρόγραμμα-εφαρμογή που «έστησε» ομάδα φοιτητών του τμήματος πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο και η χρήση του γίνεται ήδη μέσω κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό Android και iOS.

«Η κρίση που διάγουμε δεν αφορά μόνο στην οικονομία αλλά είναι –ίσως κυρίως- κρίση του ουμανισμού και κατ΄ επέκταση των ανθρωπιστικών σπουδών. Η ζωή μας ”κινείται” πλέον με κουμπιά αλλά… οφείλουμε να προσαρμοσθούμε» τόνισε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και ΑΠΘ η διευθύντρια του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Τζένη Βελένη.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή εστιάζει στην προβολή των μόνιμων εκθέσεων του Μουσείου μέσα από επιλογή των σημαντικότερων εκθεμάτων του (έγινε με τη συνεργασία αρχαιολόγων), ενώ είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες -ελληνικά και αγγλικά. Προσφέρει επίσης ενημέρωση όσον αφορά στην οδική πρόσβαση στο Μουσείο (μέσω GPS), πληροφόρηση για τις τιμές των εισιτηρίων, το ωράριο λειτουργίας κ.α.

«Είναι η πρώτη φορά που η εφαρμογή αφορά σε πολιτιστικό αντικείμενο αλλά είναι αναγκαίο. Είναι όμως χαρακτηριστικό πως ο ημερήσιος αριθμός πωλήσεων των συγκεκριμένων έξυπνων συσκευών παγκοσμίως ξεπερνά τον ημερήσιο αριθμό γεννήσεων!» έλεγε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση της εφαρμογής ο εκ της ομάδας των φοιτητών Βαγγέλης Μοτενίτσαλης.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση