Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πορτρέτα μαυροντυμένων Ελληνίδων που πενθούν με παραδοσιακό τρόπο σε έκθεση στο Λονδίνο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Άλλη μια σημαντική διάκριση για την ομογενή φωτογράφο, Γεωργία Μεταξά, από τη Μελβούρνη, φωτογραφίες της οποίας θα παρουσιαστούν σε έκθεση φωτογραφίας στη γκαλερί Four Corners Gallery του Λονδίνου, από τις 9 Οκτωβρίου, μαζί με δημιουργίες άλλων κορυφαίων φωτογράφων.

Συγκεκριμένα, θα εκτεθούν φωτογραφίες που είχαν παρουσιαστεί και στην έκθεσή της με τίτλο «Πενθούσες» στη φημισμένη Εθνική Πινακοθήκη Βικτώριας στη Μελβούρνη. Πρόκειται για γυναικείες φιγούρες, τυλιγμένες στα μαύρα, με βουβό πόνο στα πρόσωπα που στέκονται όρθιες και ζουν μαζί με τον πόνο τους.

Αν και μακριά από την Ελλάδα πενθούν με τον παραδοσιακό τρόπο, σε όλη του την έκταση, ακολουθώντας το τελετουργικό και τους όρους της παράδοσής τους. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μικρό κείμενο που μιλά για κάθε γυναίκα, για το πένθος της, πόσο καιρό φορά μαύρα κ.ο.κ.

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

“Δίνω Αίμα για το αίμα που χάθηκε” – Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας ΠΟΕ

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δε σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε αυτές τις - δύσκολες για τη δημόσια υγεία - στιγμές που διανύουμε.