Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Παρουσιάστηκε η «ΗΧΩ της Πόλης» το πρώτο ελληνικό ραδιόφωνο της Κωνσταντινούπολης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σε όλο τον κόσμο ηχεί διαδικτυακά ο πρώτος ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Κωνσταντινούπολης που δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία ομάδας νέων ομογενών με επικεφαλής τον δημοσιογράφο, Ανδρέα Ρομπόπουλο.

«Η Ηχώ της Πόλης», όπως έχει ονομαστεί ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός, αποτελεί μία πλατφόρμα επικοινωνίας του ελληνισμού της διασποράς με τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας.

Στην παρουσίαση που έγινε σήμερα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης παρουσία καλλιτεχνών αλλά και ανθρώπων από τον πολιτικό χώρο, ο εμπνευστής της ιδέας είπε «Έξι μήνες πριν, το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πόλης, μια ταπεινή προσπάθεια δύο ομογενών, στην προσπάθεια ο ελληνισμός της Πόλης να αποκτήσει τη δική του φωνή, πήρε σάρκα και οστά και συνάντησε την τεράστια ανταπόκριση του κοινού» ενώ στο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, συνεχάρη το νέο ηλεκτρονικό μέσο, τονίζοντας πως το αίτημα για αντικειμενική ενημέρωση είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Καλωσορίζω τον ελληνικό «ραδιοφανό» που συνδέει όλους τους Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης» και σημείωσε πως η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την ομογένειά της όσο ποτέ άλλοτε.

Ο σταθμός εκπέμπει μόνο ελληνική μουσική, με έντεχνο, λαϊκό πρόγραμμα και ρεμπέτικα τραγούδια. Καθημερινά, μεταδίδονται τρία ενημερωτικά δελτία για τις εκδηλώσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και πέντε ειδησεογραφικά με γεγονότα που αφορούν στον ελληνισμό της Πόλης και τα ελληνοτουρκικά.

Το σήμα του σταθμού ντύνει η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την «ΠολίτικηΚουζίνα».Από την ημέρα που ξεκίνησε το 24ωρο πρόγραμμα του σταθμού, μέχρι σήμερα ήδη δίνουν το «παρών» καθημερινά πάνω από 5.000 ακροατές από 72 χώρες.Το ραδιόφωνο έχει ως στόχο να γίνει το μέσο επικοινωνίας των απανταχού ομογενών, σε Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Κύπρο και φυσικά Τουρκία και Ελλάδα που είναι στις πρώτες θέσεις των ακροατών.

Οι ακροατές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ραδιοφωνικό σταθμό από τον υπολογιστή τους στη διεύθυνση radio.ihotispolis.com.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση