Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ολοκληρώθηκε το 10ήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Γαλησσά Σύρου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ολοκληρώθηκε το 10ήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στον Γαλησσά στο Ξενοδοχείο Francoise από 10 – 19 Ιουλίου 2013 από το Κέντρο Ελληνικής Τέχνης σε συνεργασία με το Inter – Group Folklore του Παρισιού.

Είναι το εικοστό Σεμινάριο που πραγματοποιούν οι διοργανωτές και θα λέγαμε με υπευθυνότητα και μεγάλη εμπειρία δίδαξαν καταξιωμένοι δάσκαλοι χορού που έχουν ασχοληθεί με την έρευνα και καταγραφή των χορών.

Η διδασκαλία περιλάμβανε χορούς από Νησιά του Αιγαίου( Δημητρόπουλος Βασίλης ),από την Ήπειρο ( Τζάκου Μαρίνα ) , από την Κόνιτσα – Επισκοπή Νάουσας ( Σταυρίδης Σάκης ) , από την Κρήτη ( Ιερωνυμάκη Ευαγγελία και Παναγιώτης Παπαγεωργίου ) από την Σύρο ( Σολάρης Νίκος ) και από τον Πόντο,θα λέγαμε ο δάσκαλος των Δασκάλων Ζουρνατζίδης Νίκος.

Η μεγαλύτερη γκάμα παραδοσιακών χορών ήταν από την Κρήτη που διδάχθηκαν 16 χοροί και 23 χοροί από τον Πόντο. Σε ερώτηση του Cyclades24 στον Νίκο Σολάρη για το πως του φάνηκε το σεμινάριο χορού , μας είπε ότι ήταν ακόμη μια ευχαρίστηση που δίδαξε χορούς της Σύρου μετά από μακροχρόνια έρευνα.

Ήταν επίσης μια μεγάλη εμπειρία η συνεργασία με τους καταξιωμένους δασκάλους του σεμιναρίου,που ανταλλάξαμε σκέψεις απόψεις για την διδασκαλία χορών αλλά και πολλά άλλα θέματα που όπως μας είπε:παρά τα σαράντα ένα μου χρόνια διδασκαλίας ακόμα μαθαίνω.

Επίσης μας είπε αγαπώ πάρα πολύ τα καλάμια, αλλά για να κατασκευάζω παιχνίδια όχι για να τα καβαλάω. Όσο αντέχω θα διδάσκω χορούς σαν ένα απλός δάσκαλος και όπως λέω πάντα θα είμαι ένας εργάτης της παράδοσης. Σέβομαι αυτούς που μου έχουν μάθει βήματα χορών δεν τους ξεχνώ όπως τον γυμναστή μου τον Γιώργο Πόγκα .

Τελειώνοντας μας είπε ότι ευχαριστεί την Ευαγγελία Ιερωνυμάκη που πριν έρθει στην Σύρο από πληροφορίες άλλων δασκάλων με συστήσανε και με εμπιστεύτηκε να με συμπεριλάβει στο σεμινάριο αυτό. Από δηλώσεις των υπευθύνων του σεμιναρίου έμειναν κατενθουσιασμένη με την Δν/νση του Ξενοδοχείου Francoise από την πολύ καλή εξυπηρέτηση και συνεργασία.

Είναι πολύ καλό να φεύγουν οι διοργανωτές ,δάσκαλοι και μαθητές με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Σύρο.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση