Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μια ελληνική συλλογή στην Ρώμη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με Έλληνες καλλιτέχνες της προηγούμενης και της τωρινής γενιάς «ταξιδεύει» η συλλογή του συλλέκτη Σωτήρη Φέλλιου στην γειτονική Ιταλία, παρουσιάζοντας την έκθεση «Ellenico Plurale-Dipinti dalla Collezione Sotiris Felios» στην κεντρική αίθουσα του Complesso del Vittoriano στη Ρώμη, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.

Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, με την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία παρουσιάζει την έκθεση από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, η οποία περιλαμβάνει 88 χαρακτηριστικά έργα των ζωγράφων της Συλλογής.

Τα χαρακτικά χωρίζονται σε επτά θεματικές ενότητες : Tra memoria e realtà, Il corpo estremο, Viaggio oltre, Metafisica dell’essere, L’opera selvaggia, Perversione della rappresentazione.Στην έκθεση παρουσιάζεται και ένα έργο του Γιάννη Μόραλη εκτός ενοτήτων.Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο καταξιωμένος Ιταλός ιστορικός και κριτικός τέχνης Giuliano Serafini, ο οποίος στο πνεύμα της πολυποικιλότητας της Συλλογής διακρίνει τις ακόλουθες 7 θεματικές.

Αυτή η έκθεση είναι η τρίτη κατά σειρά παρουσίαση της Συλλογής του Σωτήρη Φέλιου, μετά από το 2010 στην Κωνσταντινούπολη και τον Ιούνιο του 2011 στη Βενετία, σε παράλληλη εκδήλωση της Biennale.Tην έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με κείμενα που υπογράφουν Έλληνες και Ιταλοί συγγραφείς.

Η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου που ανήκει στο Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και ξεπερνά τα 700 έργα. Περιλαμβάνει κυρίως έργα σύγχρονων παραστατικών ζωγράφων. Μέρος της Συλλογής έχει εκτεθεί στο Μουσείο Μπενάκη (2002 & 2009), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας (Πύλη Αμμοχώστου 2003), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2003), στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (Κωνσταντινούπολη 2010), στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας (Βενετία 2011), στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (Βόλος 2012), ενώ μεμονωμένα έργα δανείζονται σε αναδρομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Μπορείτε να δείτε έργα της συλλογής στο παρακάτω Link

http://www.felioscollection.gr

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση