Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Μελετώντας τις ρίζες μας «Όσα η Ιστορία υφαίνει, ο χορός με κύκλους δένει»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Λαογραφικό Εργαστήρι (Λ.Ε.) του Πολιτιστικού Ιδρύματος (Π.Ε.) της ΕΚΜΜ, τιμώντας την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και πάντα με σεβασμό και αγάπη στον αστείρευτο πλούτο του Λαϊκού μας Πολιτισμού, παρουσιάζει την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, στις 5 μ. μ., στο Ελληνικό Κοινοτικό μας Κέντρο «Αδριανός Μαρής», μια ακόμη μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα: Μελετώντας τις ρίζες μας, «Όσα η Ιστορία Υφαίνει, ο Χορός με Κύκλους Δένει». Απ’ το Βυζάντιο στο μεγάλο ξεσηκωμό. Πρόκειται για μια σύντομη αναδρομή στους αγώνες του Έθνους για Λευτεριά και Ανεξαρτησία με πληροφορίες που πηγάζουν από το Παραδοσιακό Τραγούδι και κατ’ επέκταση το Χορό.

Στην εκδήλωσή μας αυτή, βάζοντας έμφαση στον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα του χορού, και χρησιμοποιώντας τον σαν πηγή άντλησης πληροφοριών και μέσο διασταύρωσης γνώσεων, ένα επιτελείο αποτελούμενο από 200 περίπου χορευτές, αφηγητές, μουσικούς και τραγουδιστές, θα σας μεταφέρει, με τα τραγούδια και τους χορούς του, πολλούς αιώνες πίσω, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στη Νεοελληνική μας Ιστορία, αρχίζοντας το 324 μ. Χ. με τη θεμελίωση της Κωνσταντινούπολης από τον Μέγα Κωνσταντίνο στη θέση της αρχαίας πόλης Βυζάντιο και τελειώνοντας το 1830 μ. Χ., όπου με το γνωστό Πρωτόκολλο του Λονδίνου (22 Ιανουαρίου του 1830) υπογράφτηκε από τις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία η ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους!

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αποπεράτωση της ανακαίνισης της σκηνής στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοτικού μας Κέντρου «Αδριανός Μαρής». Οι θέσεις είναι αριθμημένες και ο αριθμός περιορισμένος. Γενική είσοδος $20. Για να προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήρια σας, περάστε από τις πρόβες μας:

Μοντρεάλ – Κοινοτικό Κέντρο, (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 7:30 – 9:30)
Στο Λαβάλ και Ρόξμπορο, στα αντίστοιχα παραρτήματα του σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» (Παρασκευή 5:30 – 8:30)
Νότια Ακτή – Κοινοτικό Κέντρο (Σάββατο 2:30 – 4:30)
Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο (514 ) 977 – 9888

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε όλους.

Με εκτίμηση
Δημήτρης (Τάκης) Τζώτζης
Υπεύθυνος του Λ.Ε. του Π.Ι. της Ε.Κ.Μ.Μ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση