Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» στην Πάτρα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Τμήμα Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την γιορτή για το «Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» που φέτος είναι αφιερωμένη στο στοιχείο της φωτιάς και έχει τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς».

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τις 11 έως και 14 Οκτωβρίου 2012 και απευθύνονται τόσο στο μαθητικό όσο και στο ευρύ κοινό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα μέσα από επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών που παρουσιάζουν χρήσεις της φωτιάς, αλλά και επί τόπου στο χώρο με τους κεραμικούς κλιβάνους ενός εργαστηρίου της ελληνιστικής Δύμης, στην Κάτω Αχαΐα, να αναλογιστούν την σημασία της φωτιάς στην εν γένει διαμόρφωση της ζωής και του πολιτισμού των ανθρώπων ανά τους αιώνες και τις ποικίλες δυνάμεις της, ευεργετικές και μη. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, αφήγηση μύθων και ιστοριών και μουσική εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, όπως επίσης και στον αύλειο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Κάτω Αχαΐας (Κεραμικοί κλίβανοι εργαστηρίου της ελληνιστικής Δύμης).Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών τις ημέρες αυτές θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ώρες 9.00 – 13.00

Θεματική παρουσίαση εκθεμάτων του Μουσείου Πατρών που αφορούν στην χρήση της φωτιάς στην λατρευτική και καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων από τους μαθητές της Β΄ Τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Πατρών και τους αρχαιολόγους του Μουσείου. Εκπαιδευτικά παιχνίδια σε συνεργασία με εθελοντές φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκπαιδευτική δράση απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας (Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ώρες 11.00 και 12.00

Θεματική παρουσίαση εκθεμάτων του Μουσείου Πατρών που αφορούν στην χρήση της φωτιάς στην λατρευτική και καθημερινή ζωή στο ευρύ κοινό. Εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών σε συνεργασία με εθελοντές φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Απαραίτητη η τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 11.30

«Της φωτιάς ιστορίες……..». Αφηγήσεις με θέμα τη φωτιά που χάρη στον Προμηθέα αλλάζει την ζωή των ανθρώπων, που καίει στους βωμούς των θεών θυσία από ατρόμητους πολεμιστές, που ψήνει τον πηλό και του δίνει μορφή, που σμιλεύει τα μέταλλα με τα χέρια του Ηφαίστου για τα άρματα του γιού της Θέτιδας.

AΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

(Κεραμικοί κλίβανοι εργαστηρίου της ελληνιστικής Δύμης)

Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ώρες 9.00-13.00

Θεματική ξενάγηση στον χώρο των κεραμικών κλιβάνων και παιχνίδι ρόλων με θέμα «Ο κεραμέας της Δύμης Μοσχίων και το καμίνι του», για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με εθελοντές φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτο του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην προσχολική ηλικία.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ώρα 21.00-Αμφιθέατρο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Κάτω Αχαΐας

(Τέρμα οδού Εθνικής Αντιστάσεως, Κάτω Αχαΐα)

Συναυλία με το Σύνολο μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος», με τίτλο «Mουσικές Μεταμορφώσεις Φωτιάς», με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ώρες 10.00-11.00-12.00

Θεματική ξενάγηση στον χώρο των κεραμικών κλιβάνων για το ευρύ κοινό.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09:00 -14:00 Τηλ. 2613 616176

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση