Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η Σμύρνη παντού

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Τελικά, όποια πέτρα και αν σηκώσεις, από κάτω θα βρεις έναν Ελληνα.

Πού να το φανταστεί η Μαρία Ηλιού (φωτογραφία), σκηνοθέτις του ντοκυμαντέρ «Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης», που απετέλεσε μέρος μιας από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις (Μουσείο Μπενάκη) τη χρονιά που φεύγει στην Αθήνα, ότι ο ιδιοκτήτης της κινηματογραφικής αίθουσας η οποία θα το φιλοξενήσει από 5 ως 11 Απριλίου 2013 στη Νέα Υόρκη έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη!

Μετά την υπογραφή των συμβολαίων, που επισφράγισε μια μεγάλη επιτυχία για την οποία μάθαμε σε… πρώτη μετάδοση (η ταινία θα κάνει έξι προβολές από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στην αίθουσα Quad στο West Village του Μανχάταν), ο Ελιοτ Κάνμπαρ ζήτησε να μάθει αν η κυρία Ηλιού είναι Ελληνίδα, για να αποκαλύψει και αυτός με τη σειρά του ότι κατάγεται από οικογένεια ελλήνων εβραίων της Θεσσαλονίκης που μετανάστευσαν στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το ταξίδι της «Σμύρνης», που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, συνεχίζεται και εντός Ελλάδος, σε κινηματογραφικές αίθουσες μεγάλων πόλεων, ενώ, εφόσον οι νεοϋορκέζικες προβολές του Απριλίου πάνε καλά, οι προβολές ενδέχεται να συνεχιστούν. Αυτά είναι καλά νέα – που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση