Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η πρόσληψη της αρχαιότητας στο Βυζάντιο κυρίως κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου με ιδιαίτερη επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο με θέμα : ” Η πρόσληψη της αρχαιότητας στο Βυζάντιο κυρίως κατά τους Παλαιολόγειους χρόνους” , το οποίο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Σπάρτης από 3 έως και 5 Νοεμβρίου.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις διακεκριμένοι καθηγητές και διδάκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό , οι οποίοι παρουσίασαν ανακοινώσεις για τις θεμελιώδεις πτυχές του Βυζαντινού Πολιτισμού : την ιστορία , την φιλολογία , την τέχνη , την φιλοσοφία και το δίκαιο. Σε όλες αυτές τις ανακοινώσεις τονίσθηκε η επίδραση που άσκησε η Ελληνική Αρχαιότητα στην εξέλιξη του Βυζαντινού Πολιτισμού . Επιβεβαιώθηκε τεκμηριωμένα η συνέχεια και η συνοχή μεταξύ αυτών των δύο βασικών περιόδων της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού καθώς και οι καταβολές στις περιόδους αυτές του Νεώτερου ελληνισμού.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τον Δήμο Σπάρτης.Τις εργασίες του Συνεδρίου Ευλόγησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Κ. Ευστάθιος .Παρέστησαν οι βουλευτές του Νομού, η Αντιπεριφερειάρχης , ο Δήμαρχος Σπάρτης και άλλοι επίσημοι.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση