Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η Λήμνος ξεδιπλώνει τα πολλά και διαφορετικά της πρόσωπα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

«Λήμνος γαιάων πολύ φιλτάτη απασέων»

(Λήμνος, η πιο αγαπημένη απ’ όλες τις στεριές)

Αυτή την ποιητική φράση βάζει ο Όμηρος στα χείλη του Ηφαίστου για να δείξει την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του μυθολογικού θεού, ο οποίος διωγμένος από τον Όλυμπο βρήκε φιλοξενία στη Λήμνο και συμπαράσταση από τους κατοίκους της. Η ομορφιά αυτής της στεριάς αναδεικνύεται σ’ όλο της το μεγαλείο μέσα από την έκθεση «Προορισμός LXS» (LXS, είναι τα διεθνή διακριτικά του Αερολιμένα της Λήμνου «Ηφαιστος») που το Σάββατο 20 Απριλίου εγκαινιάστηκε στην Αθήνα.

Εβδομήντα φωτογράφοι, 700 εικόνες και μια Λήμνος αγνώριστη, μια Λήμνος με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα να ξεδιπλώνει τη γοητεία της στα μάτια του επισκέπτη. «Προορισμός LXS» είναι ο τίτλος της έκθεσης που έως τις 27 του ίδιου μήνα θα φιλοξενείται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα σε διοργάνωση του Συλλόγου Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» με την πολύτιμη συμμετοχή φίλων και εθελοντών.

Δεν είναι μόνο επαγγελματίες όσοι συμμετέχουν στην έκθεση. Μεταξύ των όσων έχουν φωτογραφίσει πολλές και διαφορετικές όψεις του νησιού είναι και ερασιτέχνες με καταγωγή από Λήμνο, ή απλοί φίλοι που κλήθηκαν να παρουσιάσουν την παράδοση, τον πολιτισμό και το τοπίο του νησιού, κόντρα στα στερεότυπα.

«Η έκθεση πραγματοποιείται με σκοπό την προβολή της Λήμνου ως ποιοτικού προορισμού για διακοπές και την καλλιτεχνική ανάδειξη του ταλέντου νέων φωτογράφων που αγαπούν το νησί. Η προσπάθεια μας είναι να δώσουμε ένα μήνυμα σε κρίσιμες εποχές για την αξία του εθελοντισμού και της κινητοποίησης των νέων για την επίλυση προβλημάτων του τόπου καταγωγής τους μέσω θετικών δράσεων και πρωτοβουλιών» μας λέει ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου «Λημνιοί εν Δράσει», Στέλιος Αγάπιος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοργανωτών της έκθεσης, η εκδήλωση αποτελεί μία προσπάθεια του συλλόγου να αντιμετωπίσει εναλλακτικά _και δραστικά _ την κρίση που πλήττει το νησί όπως και την υπόλοιπη χώρα αλλά και να ξεφύγει από τετριμμένα, όπως η απλή απαρίθμηση προβλημάτων τοπικών κοινωνιών.

Η έκθεση θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 17:00 ως τις 23:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 14:00 ως τις 23:00.

Της Κατερίνας Λυμπεροπούλου

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση