Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Έναρξη εγγραφών στο ΚΕΠΕΜ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εγγραφές στο Ωδείο μας ξεκίνησαν! Σε ένα ανανεωμένο πλαίσιο, με ακόμη πλουσιότερο πρόγραμμα σπουδών, ξεκινάμε φέτος την εκπαιδευτική χρονιά! Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές στα μαθήματα της σχολής του Κέντρου μας, η οποία από φέτος αποτελεί αναγνωρισμένο από το κράτος ωδείο στον τομέα της Βυζαντινής Μουσικής.

Βυζαντινή Μουσική

Από φέτος, λοιπόν, όσοι εγγράφονται στο μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής, θα παρακολουθούν τον κύκλο σπουδών που έχει ορίσει το Υπουργείο, εμπλουτισμένο από μαθήματα που το Κέντρο θεωρεί απαραίτητα για την απόκτηση από τους μαθητές ενός υψηλού και μεστού επιπέδου γνώσης γύρω από την μουσική μας παράδοση. Μετά από παρακολούθηση των καθορισμένων από το Υπουργείο σπουδών, ο μαθητής θα λαμβάνει από το ωδείο πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής.

Νέα μαθήματα οργάνων

Από φέτος εντάσσονται στο πρόγραμμα σπουδών μουσικά όργανα, άγνωστα μέχρι σήμερα στα εκπαιδευτικά πράγματα της πρωτεύουσας: Ασκομαντούρα (κρητικός άσκαυλος), ζουρνάς, καθώς και τα περίφημα χάλκινα της μακεδονικής ορχήστρας (σαξόφωνο, τρομπέτα), από δεξιοτέχνες οργανοπαίχτες, που μεταφέρουν στην Αθήνα όχι μόνο την γνώση του οργάνου, αλλά και το βίωμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Μαθήματα-σεμινάρια παραδοσιακού χορού

Μετά την επιτυχία της περσινής σειράς σεμιναρίων για τον παραδοσιακό χορό, συνεχίζουμε και φέτος με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα μηνιαίων σεμιναρίων, το οποίο πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί.

Φέτος ξεκινούν, επίσης, ανανεωμένα τα μαθήματα χορού στο Κέντρο με δάσκαλο τον Βασίλη Ι. Οικονόμου και με στόχο την βιωματική επαφή των μαθητών με τον παραδοσιακό χορό ως μέρος και όψη του σύνολου λαϊκού πολιτισμού μας. Στη πορεία αυτή θα έχουν οι μαθητές για πρώτη φορά και έναν άλλο οδηγό-έκπληξη: Το ηχητικό αρχείο του Σίμωνα Καρά και του ΚΕΠΕΜ!

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση