Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Έϕυγε από τη ζωή η Ζουμπουλιά Ξυλούρη, η αδερϕή του Ψαρονίκο – Για δεκαετίες μετέδιδε Πολιτισμό από την Οικία-Μουσείο της στο Περαχώρι

Τοποθεσία: Ανώγεια Ρεθύμνου Νομός: ΡΕΘΥΜΝΟΥ Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

 

Έϕυγε από τη ζωή η Ζουμπουλιά Ξυλούρη, η αδερϕή του Ψαρονίκο - Για δεκαετίες μετέδιδε Πολιτισμό από την Οικία-Μουσείο της στο Περαχώρι

Καθισμένη πάντα στο σπίτι της στο Περαχώρι, την οικία του Νίκο Ξυλούρη του Αρχάγγελου της Κρήτης, η Ζουμπουλιά αποτελούσε επί δεκαετίες έναν ιδιότυπο ”ξεναγό” για κάθε λογής επισκέπτη των Ανωγείων. Με τη μορφή της και τις χαρακτηριστικές ατάκες της ταξίδευε τον επισκέπτη στην ιστορία του αδερφού της Νίκου, ενώ του έδειχνε το σπίτι που ήταν πάντα γεμάτο από εικόνες, μουσικές και αναμνήσεις του Ψαρονίκου, αλλά και των άλλων καλλιτεχνών αδερφών της, του Ψαραντώνη και του Ψαρογιάννη.

Η Ζουμπουλιά Ξυλούρη έφυγε σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, μετά από άνιση μάχη που έδινε με το θάνατο τους τελευταίους δυο μήνες. Έφυγε μερικές εβδομάδες μόλις μετά τον ανιψιό της Γιώργη Ξυλούρη του Ψαρονίκο, τον θάνατο του οποίου δεν έμαθε ποτέ λόγω της κατάστασης της υγείας της, αλλά πλέον μαζί θα συναντήσουν στην γειτονιά των αγγέλων τον Νίκο της και τα άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η μορφή της και η συνέπεια της θα λείψουν από τα Ανώγεια και κυρίως το Περαχώρι όπως θα λείψει και από τους χιλιάδες ανθρώπους που έρχονται στα Ανώγεια κάθε χρόνο και ζητάνε μια μικρή επίσκεψη στο σπίτι του Ξυλούρη, ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του Ελληνικού τραγουδιού. Πάντα με χαρά τους υποδεχόταν, πάντα χωρίς να δυσανασχετεί τους ανέφερε για την ιστορία του Νίκου, πάντα με μια ρακί τους ξεπροβόδιζε όλους.

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση