Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Χαμός και φέτος στην Γιορτή του Ψαριού στην Κέφαλο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αν και την γνωρίζαμε ως γιορτή της Τράτας φέτος την μάθαμε ως γιορτή του ψαριού , αλλά και πάλι η επιτυχία ήταν αναμενόμενη. Τα δίχτυα απλώθηκαν από την παραλία του Καμαρίου μέσα στην θάλασσα και πλήθος κόσμου τραβούσε για να βγεί καλή ψαριά μέχρι αργά το βράδυ. Τα ψάρια μαζεύτηκαν και αμέσως μπήκαν στο τηγάνι μοιράστηκαν στον κόσμο για να γιορτάσουμε και φέτος το πανηγύρι.

Το τρενάκι του Δήμου έκανε πάρα πολλές διαδρομές για να μεταφέρει τον κόσμο στο Καμάρι ώστε όλοι μαζί να τραβήξουν τα δίχτυα. Όπως κάθε χρόνο το παρόν έδωσε ο πρόεδρος του Τ.Σ Κεφάλου Σεβαστιανός Παπαντωνίου, ενώ εκεί ήταν και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ κ. Σ. Μπαραχάνος. Η βραδιά στην Κέφαλο δεν σταμάτησε εκεί αφού ακολούθησε συναυλία από τον «ψάλτη του Αιγαίου» , όπως τον είχε προλογίσει στο άλμπουμ του ο Κώστας Σκανδαλίδης Βαγγέλη Κονιτόπουλο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΧΟΡΟΚΩΣ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΙΔΑΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΤΟ 1953, Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΞΑΚΟΥΣΤΟΥ ΒΙΟΛΑΤΟΡΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΟ ΜΩΡΟ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΦΥΡΟΓΕΝΗ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΘΡΕΦΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΝΟΥΡΙΖΕ ΜΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΩ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 11 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΣΤΑ 13 ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΛΑΟΥΤΟ,ΣΤΑ 15 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΤΑ 16 ΑΦΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΤΟΥ (ΕΙΡΗΝΗΣ Κ ΓΙΩΡΓΟΥ) ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΣΚΑΚΙ, “Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ”. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 45 ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ,10 ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΑ ΛΑΙΚΑ.ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΡ.ΜΟΣΧΟ, Γ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,Μ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Ν.ΞΥΛΟΥΡΗ,Γ.ΠΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση