Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» στον ελληνιστή Μαρκ Μαζάουερ

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

«H Ελλάδα χρειάζεται σεβασμό και σκληρή αγάπη», έγραφε τον Μάρτιο του 2010 ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ στους «Financial Times». «Οι Ευρωπαίοι εταίροι τους, όμως, πρέπει να σκεφτούν μια καλύτερη αντίδραση και για να το κάνουν αυτό πρέπει να αναζητήσουν τις βαθύτερες ρίζες της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα», συνέχιζε.

 

Αυτόν τον ελληνιστή, που ερευνά τα περί ελληνικής ιστορίας της νεότερης εποχής, αλλά και των Βαλκανίων και την ιστορία του εθνικοσοσιαλιστικού κράτους στην Ευρώπη και των ιδεολογιών, θα τιμήσει η Εταιρεία Συγγραφέων με το Βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», το οποίο θα απονεμηθεί στις 23 Οκτωβρίου (7 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο διαπρεπής ιστορικός, μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, διευθυντής του Κέντρου Παγκόσμιας Ιστορίας στο Κολούμπια και συγγραφέας του «Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων» (Εκδ. «Αλεξάνδρεια») κ.ά., μετά την απονομή του βραβείου θα μιλήσει για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή κρίση αναφερόμενος σε μία ιστορική φυσιογνωμία της Ευρώπης, τον Αλτιέρο Σπινέλλι, από τους πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το θέμα του είναι: «Το όραμα του Σπινέλλι: Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ενωση» (με ταυτόχρονη μετάφραση). Η είσοδος με δελτία προτεραιότητας, από τις 5.30 μ.μ.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση