Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Βόλτα στα Καρνάγια των Σπετσών

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Στα καρνάγια των Σπετσών, εκεί όπου η παράδοση συναντά την τέχνη, περιηγήθηκαν και φέτος οι μαθητές Γυμνασίου της Χαλκίδας, σε μια άκρως εκπαιδευτική εκδρομή με μεγάλες δόσεις διασκέδασης.

Στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Καρνάγια και ταρσανάδες. Ναυτικά επαγγέλματα που χάνονται», 195 μαθητές όλων των τάξεων του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας με 16 καθηγητές, επισκέφθηκαν για δεύτερη χρονιά τις Σπέτσες και, όπως αναφέρει το «EviaTop.blogspot.com», πέρασαν αλησμόνητα.

Η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος επισκέφθηκε και πέρυσι το καρνάγιο του Ιωάννη Κλείσα, όπου οι μαθητές είχαν μείνει δύο ημέρες. Τα παιδιά και οι καθηγητές τους είδαν την πρόοδο των εργασιών σε μεγάλα ξύλινα σκαριά και συζήτησαν για τα προβλήματα των καραβομαραγκών. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας και στα άλλα αξιοθέατα του γοητευτικού νησιού, και φυσικά διασκέδασαν.

Σε εκτενή αναφορά του «EviaTop.blogspot.com» περιγράφονται οι εντυπώσεις των μαθητών, ενώ στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η επιτυχία της εκδρομής. Οι καθηγητές εκφράζουν ευχαριστίες προς τον υπεύθυνο του Μουσείου Μπουμπουλίνας για την άψογη ξενάγηση, τον ιδιοκτήτη του καρνάγιου για την εξυπηρέτηση, τους ιδιοκτήτες των πέντε μεγάλων ναυλωμένων σκαφών για την προσοχή που επέδειξαν κατά τη μεταφορά των μαθητών και προς τον διοικητή και τους λιμενικούς του Λιμεναρχείου στο Πόρτο Χέλι για τη συμβολή τους στην ασφαλή μεταφορά, καθώς συνόδευσαν –για πρώτη φορά– με πλωτό περιπολικό τον διάπλου των πέντε πλοιαρίων.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση