Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Βαρύ πένθος στην οικογένεια των Σαρακατσαναίων όπου γης

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Έφυγε από τη ζωή ένας εκ των κορυφαίων ερμηνευτών, μια εμβληματική μορφή της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας, ένας αυθεντικός ερμηνευτής του Σαρακατσάνικου τραγουδιού. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΚΑΣ.

Με ανέκφραστη οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο ερμηνευτής των σαρακατσάνικων τραγουδιών, Κωνσταντίνος Νάκας, έχασε τη μάχη με το θάνατο, μετά από πολύμηνη δοκιμασία με την επάρατο νόσο.

Ο άνθρωπος που αγαπήθηκε για την υπέροχη εκφραστική φωνή του, αλλά και για τον γλυκό, φιλικό με όλους, χαρακτήρα του, έφυγε σχετικά νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό, καθώς τον είχαμε όλοι ταυτίσει με τη γνησιότερη ερμηνεία των τραγουδιών μας. Το κακό προμήνυμα το λάβαμε όταν απουσίασε, για λόγους υγείας, από το 33ο Αντάμωμα, ενώ δεν είχε λείψει, ούτε μια φορά, από όλα τα προηγούμενα.

Ταπεινός, αληθινά μεγάλος, φιλότιμος και Μέγας Εθελοντής. Δίπλα στην Ομοσπονδία, δίπλα στους Συλλόγους, παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, κυριολεκτικά, η ψυχή των εκδηλώσεών μας και προσωπικός φίλος των περισσοτέρων από μας. Ο Κωνσταντίνος Νάκας γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1945 στην Πλασιά Αγιάς Λάρισας και ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι από το 1971.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης, στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι, αύριο Τετάρτη. Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι δάφνης στη σορό του.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση