Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αποθέωσαν τον Βασίλη Σκουλά στο Ηρώδειο

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Εντυπωσιασμένο το αθηναϊκό κοινό.Η Κρήτη συναντήθηκε κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως με την ιστορία και τον πολιτισμό.Η κατάνυξη εναλλάσσονταν με τον ενθουσιασμό όπου σώμα, φωνή και εικόνα έδωσαν ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών.

& ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Αφετηρία του μαγικού ταξιδιού στην Κρήτη, ήταν οι πολεμικοί χοροί, που ενθουσίασαν τους 4500 θεατές του Ηρωδείου.Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τα χειροκροτήματα που δεν σταμάτησαν λεπτό, τόσο για τον Βασίλη Σκουλά, όσο και για τους Μανώλη Λιδάκη, Μιχάλη Τζουγανάκη και Μάρθα Φριντζήλα.Ο Βασίλης Σκουλάς μάγεψε το κοινό, το οποίο πάλλονταν και ξεσπούσε συνέχεια σε χειροκροτήματα, η εναλλαγή από τους γρήγορους και δυναμικούς ρυθμούς της κρητικής μουσικής σε ερμηνείες με βαθειά ευαισθησία κατέδειξαν την ερμηνευτική και φωνητική γκάμα του ερμηνευτή ο οποίος με άνεση και φυσικότητα κινήθηκε σε όλα τα ήδη.

Έντεχνο, παραδοσιακό, ριζίτικο. Η ευλάβεια και η μυσταγωγία σε κάθε έναρξη τραγουδιού που ο Βασίλης Σκουλάς ακουμπούσε το δοξάρι στην λύρα διαπερνούσε το κοινό το οποίο τηρούσε ευλαβική σιγή και στην συνέχεια ξέσπαγε σε χειροκροτήματα.Σπουδαίες στιγμές είχε ο Μιχάλης Τζουγανακης, που με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στον δάσκαλο Βασίλη Σκουλά υπηρέτησε το πρόγραμμα και διαπέρασε με το σπάνιο χάρισμα του το κοινό βαθειά το οποίο τον επευφημούσε. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της παράστασης τα ντουέτα του με τον Βασίλη Σκουλά στις Μαντινάδες.

Ο Μανώλης Λιδάκης σε μια από τις καλύτερες στιγμές του ερμήνευσε επικά και λυρικά τραγούδια από «Τα λόγια και τα Χρόνια τα χαμένα» του Γιάννη Μαρκόπουλου πέρασε στο «Τούτο τον Μήνα» στο «Όσο Βαρούν τα σίδερα» & στο «Άστρα μη με μαλώνετε» και δικαίωσε όλους όσους τον περίμεναν επί σκηνής. Με παρουσία δυναμική και μεγάλο εύρος φωνής, αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές της γενιάς του μέσα σε ιδιαίτερα εύθυμο κλίμα.Η Μάρθα Φριντζήλα στο ίδιο κλίμα ενθουσίασε επίσης το κοινό.Η ευαισθησία και η δεξιοτεχνία του λυράρη Βασίλη Σκουλά, η μοναδική παρουσία των χορευτών και τα ευρήματα του Θοδωρή Παπαδουλάκη, έκαναν την βραδιά ξεχωριστή.Ο καλλιτέχνης με σεμνότητα, λιτά μέσα έκφρασης, εναρμονισμένος απολύτως με τον χώρο του Ηρωδείου, ένωσε το νήμα της ιερότητας των βράχων του Ψηλορείτη & της Ακροπόλεως, δίνοντας ερμηνείες και μουσική κατάθεση αξιώσεων, η αυθεντικότητα και η αλήθεια του κυριάρχησαν.Το ωραία δομημένο πρόγραμμα του Βασίλη Φασουλά ήταν ο θεμέλιος λίθος.

Λόγω εξάντλησης εισιτηρίων η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα δοθούν στην Κρητική Εστία

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση