Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο»

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

… με την ορχήστρα «Smyrna»

Κάθε Παρασκευή 9, 16, 23 & 30 Νοεμβρίου, στις 22.00

Συμμετέχουν: Βασιλική Καρακώστα (16/11) & Σαββέρια Μαργιολά (23/11)

Η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» θα βρεθεί στη μουσική σκηνή «Χίλιες και δύο νύχτες» από την Παρασκευή 9 και για όλες τις Παρασκευές του Νοεμβρίου (16, 23, 30), για να μας ταξιδέψει μελωδικά « «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο».

Ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες – μουσικούς της «Smyrna»: τη Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), τη Γεωργία Λώλη (κανονάκι , τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και τη Μικαέλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι), αλλά και από τις φίλες τους που έχουν καλέσει σ’ αυτό το ταξίδι, τις ταλαντούχες νέες ερμηνεύτριες, Βασιλική Καρακώστα (16/11) και Σαββέρια Μαργιολά (23/11).

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν, να γλεντήσουμε και να τραγουδήσουμε, από τη «Βάρκα μου μπογιατισμένη» της Καλύμνου, ως «Στης πικροδάφνης τον ανθό» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας, «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα» – παραδοσιακό Μ. Ασίας και «Το γλυκό φιλί» του Κ. Σκαρβέλη.

Στην τελευταία τους εμφάνιση (30/11) μας υπόσχονται μια βραδιά – έκπληξη!!

Η νέα γενιά, λοιπόν, συναντά την παραδοσιακή μουσική τις Παρασκευές του Νοεμβρίου στις «Χίλιες και δύο νύχτες» και όλο αυτό εξελίσσεται σε καθαρά γυναικεία υπόθεση!!

Λίγα λόγια για την ορχήστρα «Smyrna»

Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010, μετά από ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει, στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Προσπαθούν μ΄ αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

Μουσική Σκηνή «Χίλιες και δύο νύχτες»

Καραϊσκάκη 10, 105 54, Ψυρρή (από Ερμού 104)

Τηλ. 210 3317293-4

http://www.1002nyxtes.gr/1002nyxtes

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση