Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Αναγνώριση Ωδείου “Σίμων Καράς”

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΩΔΕΙΟΥ «ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ»

Παροχή πτυχίων και διπλωμάτων βυζαντινής μουσικής από το ΚΕΠΕΜ

Το Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής – Μουσικό, λαογραφικό και φιλολογικό αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά, με χαρά ανακοινώνει την αναγνώριση της σχολής του ως επίσημου ωδείου, με το όνομα Ωδείο «Σίμων Καράς» (ΦΕΚ Β 1981 – 14.08.2013).

Στο Ωδείο «Σίμων Καράς», το οποίο στεγάζεται στην έδρα του ΚΕΠΕΜ (Έρσης 9 και Πουλχερίας, Εξάρχεια, Αθήνα 11473), λειτουργεί Τμήμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, εξουσιοδοτημένο να παρέχει πτυχία και διπλώματα βυζαντινής μουσικής, σύμφωνα με την ύλη του Υπουργείου.

Παράλληλα, ακολουθώντας τα βήματα του Σίμωνα Καρά και στοχεύοντας στην σφαιρική και βιωματική μετάδοση της γνώσης γύρω από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, στη σχολή διδάσκονται ανώτερα θεωρητικά της ελληνικής μουσικής, παραδοσιακό τραγούδι, παραδοσιακά μουσικά όργανα, οργανοποιία, φωνητική και παραδοσιακός χορός, τόσο σε μαθήματα καθ’ όλο το έτος όσο και σε ειδικά σεμινάρια.

Για εγγραφές απευθυνθείτε τηλεφωνικά στη γραμματεία του ΚΕΠΕΜ (210 8237447) τις εργάσιμες ημέρες από 17.00 έως 21.00, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου [email protected]

Το Κέντρον Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής – Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προβολή και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού, αλλά και ειδικότερα του έργου του Σίμωνα Καρά. Η αναγνώριση της σχολής του ως ωδείο συνιστά ένα σημαντικό βήμα στη συνέχιση του έργου του Κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΜ και του Ωδείου «Σίμων Καράς» www.simonkaras.gr ή απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Κέντρου 210 8237447 ή επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Κατεβάστε εδώ το δελτίο τύπου (.pdf).

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση