Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ανάδειξη του Κονώνειου τείχους στην Ακτή Θεμιστοκλέους

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Σημαντικό τμήμα του Κονώνειου Τείχους του Πειραιά, μήκους 450 μέτρων περίπου, πρόκειται να αναδειχθεί, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στην Ακτή Θεμιστοκλέους μπροστά στον β’ Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) και δίπλα στον νέο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο του.

Οσον αφορά την μελέτη, εκτός από την ανάδειξη των τειχών περιλαμβάνει και την προσβασιμότητα στον εξωτερικό χώρο του Σταθμού Κανέλλου όπως είναι η ονομασία του, που θα επιτευχθεί με την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ας σημειωθεί μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος σταθμός επεκτάθηκε πρόσφατα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναμονής των επιβατών αλλά και για την λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων, γραφείων κλπ.

Ενα γεφυράκι από ξύλο και τζάμι στο κάτω μέρος του θα διέρχεται πάνω από το τείχος προκειμένου να είναι ορατό. Παράλληλα προβλέπεται και μία μικρή επέμβαση στο σημείο όπου υπάρχουν τα πενιχρά κατάλοιπα ενός από τους πύργους του τείχους.

Το Κονώνειο που κατασκευάστηκε το 394 π. Χ. από τον Κόνωνα σώζεται σήμερα σε μήκος δυόμισι χιλιομέτρων ενώ το τμήμα στο οποίο θα γίνουν οι επεμβάσεις αποκαλύφθηκε τελευταία κατά τα έργα ανάπλασης στον Πειραιά με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Οριστικό: Τέλος τα πανηγύρια μέχρι το τέλος Ιουλίου – “Για τον Αύγουστο βλέπουμε”

Τι αποφάσισαν οι λοιμωξιολόγοι - Η εισήγηση στην κυβέρνηση