Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Θεία Λειτουργία στη Σηλυβρία Ανατολικής Θράκης την ημέρα της εορτής του αγίου Νεκτάριου

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ωρα 10.00, θα τελεστεί, για πρώτη φορά μετά το 1922, θεία λειτουργία στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης την ημέρα της εορτής του αγίου Νεκτάριου που κατάγεται απο την πόλη αυτή. Η Σηλυβρία είναι ιδιαίτερα γνωστή στους ψαραίους, γιατί είναι ο τόπος που έζησε μετά τα δώδεκά του χρόνια ο Στυμφάλιος Νεομάρτυρας και Εθνομάρτυρας Άγιος Νικόλαος ο Νεοφανής ο εξ Ιχθύος της Κορινθίας μέχρι τη θυσία του , το 1554.

Ως γνωστόν εφέτος η 27.7.2014, ημέρα παρουσίασης του βιβλίου του Αναστάσιου Αλεξόπουλου ”Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”, ήταν συγχρόνως και ημέρα ενθρονίσεως του νέου μητροπολίτη Σηλυβρίας κ.κ. Μαξίμου. Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας είναι σε στενή επαφή με τον σεβασμιώτατο κ.κ. Μάξιμο και μάλιστα έλαβε την υπόσχεσή του ότι την Κυριακή 9.11.2014 στη Σηλυβρία θα ψαλεί, για πρώτη φορά, και το τροπάριο και το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος, ανταποκρινόμενο και στο κάλεσμα του Σεβασμιώτατου, θα εκπροσωπηθεί. Προς τούτοις διερεύνησε το πως μπορεί κάποιος να πάει στη Σηλυβρία. Ήδη ο κ.κ. Μάξιμος μας ενημέρωσε οτι την Κυριακή το πρωί λεωφορείο θα παει από την Κωνσταντινούπολη στη Σηλυβρία ειδικά για την μοναδική αυτή θεία λειτουργια. Πληροφορίες κινητό 6937237672 ,Παναγιώτης Σπυρίδων , πρόεδρος Αδελφότητος Ψαριωτών Κορινθίας. Σχετικά και ταξιδιωτικό πρακτορείο κ. Φραγκίσκου Σκουρλή, τηλέφωνο 2103819055.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου