Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πενταήμερη εκδρομή του Συλλόγου “Το Αιτωλικό” στην Κωνσταντινούπολη

Τοποθεσία: Αιτωλικό Νομός: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η εκδρομή στην Κων.πολη θα πραγματοποιηθεί στη δεύτερη ημερομηνία Σάββατο 11 Ιανουαρίου εώς Τετάρτη 15 Ιανουαρίου. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε υπάρχουν ακόμα θέσεις. Δηλώσεις συμμετοχής εώς 15 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες Περγαντή Αστέρω 6976360004, Μιχάλης Κότσαρης 6972812941. Μετά την Κάτω Ιταλία, μιας και περάσαμε πολύ όμορφα, είπαμε να πάμε άλλη μία εκδρομή λίγο πιο βόρεια αυτή τη φορά. Λιγότερες ημέρες και φτηνότερη εκδρομή για να μπορέσουν να έρθουν και αυτοί που δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ιταλία.

Κωνσταντινούπολη λοιπόν! Ιστορική, μοντέρνα, παραδοσιακή – είναι πολλές πόλεις σε μία! Άλλωστε, αυτό είναι που την κάνει γοητευτική: ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία. Ατμοσφαιρική από τη μία, με ένα μυστηριώδες πέπλο Ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων, αλλά με σύγχρονο χαρακτήρα που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς από την άλλη.

Στη μακραίωνη ιστορία της υπήρξε πρωτεύουσα τριών διαδοχικών αυτοκρατοριών: της Ρωμαϊκής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (324 -1453), της βραχύβιας Λατινικής (1204-1261) και της Οθωμανικής (1453-1922) με συνέπεια την ανάδειξη πολιτισμών σε μια σύμμεικτη σήμερα παρουσία. Ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπήρξε κέντρο του ελληνικού στοιχείου για περισσότερο από χίλια χρόνια.

Οι ιστορικές περιοχές της πόλης, με σημαντικά μνημεία, ανήκουν από το 1985 στον κατάλογο Μνημεία ΠαγκόσμιαςΠολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ της UNESCO[3]. Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ανήκουν η Αγία Σοφία, το Επταπύργιο και τα βυζαντινά τείχη, ο ναός και η πηγή της Ζωοδόχου Πηγής, το κτίριο του Πατριαρχείο, το Φανάρι καθώς και το ανάκτορο Τοπ Καπί, το τζαμί του Σουλεϊμάνς και το τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ («Μπλε τζαμί»).

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου