Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ολοκλήρωση Πολιτιστικών Δράσεων για το 2013 για τον Σύλλογο “Το Αιτωλικό”

Τοποθεσία: Αιτωλικό Νομός: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Συλλόγου μας για το έτος του 2013. Οι δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους ήταν συνολικά 31 και είχαν ως εξής:

Ιανουάριος

 • 24 Ιανουαρίου
  «Φωτοδιαδρομές» του Βασίλη Αρτίκου από το τμήμα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Συλλόγου
 • 27 Ιανουαρίου
  Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Συλλόγου

Φεβρουάριος

 • 16-17 Φεβρουαρίου
  Διήμερη Εκδρομή στο Μέτσοβο
 • 24 Φεβρουαρίου
  Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα παιδικά Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας, στα πλαίσια της 186ης Επετείου της Μάχης του Ντολμά.

Μάρτιος

 • 2,3 & 4 Μαρτίου
  Θεατρική Παράσταση «Ο Λεπρέντης» του Μ. Χουρμούζη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη» στο Αιτωλικό
 • 7 Μαρτίου
  Εκδήλωση παραδοσιακής Τσικνοπέμπτης στην αίθουσα του Συλλόγου μας
 • 13 Μαρτίου
  Θεατρική Παράσταση «Ο Λεπρέντης» του Μ. Χουρμούζη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι
 • 16 Μαρτίου:
  Ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου μας στην πιτσαρία «Μικρή Βενετία» στα πλαίσια των Αποκριών
 • 17 Μαρτίου
  Αποκριάτικη Μασκαράτα σε συνδιοργάνωση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αιτωλικού και Γυμνασίου – Λυκείου Αιτωλικού

Απρίλιος

 • 14 Απριλίου
  Παρουσίαση – Διάλεξη του παιδοψυχολόγου Δρ. Σήφη Κουράκη με θέματα «Ανίχνευση στο κόσμο των μαθησιακών διαταραχών» και «Απρόσεκτος συχνά, αδιάφορος ποτέ» στην αίθουσα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου
 • 23 Απριλίου
  Προβολή του Ντοκιματέρ «Διονύσιος Σολωμός: Ο ποιητής της επανάστασης» από το τμήμα της Κιν. Λέσχης του Συλλόγου σε συνεργασία με την Κιν. Λέσχη Μεσολογγίου στα πλαίσια της 187ης Επετείου των Εορτών Εξόδου
 • 24 Απριλίου
  Θεατρική Παράσταση «Ο Λεπρέντης» του Μ. Χουρμούζη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου μας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφεριακης Ενότητας Αιτ/νιας, για την οικονομική στήριξη του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Θωμά.

Ιούνιος

 • 9 Ιουνίου
  «Μπογιές, πινέλα και χορός». Εκδήλωση παιδικών τμημάτων εικαστικών και χορευτικού, στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού.
 • 21 Ιουνίου
  «Ματίας, ο πρώτος». Παράσταση του παιδικού τμήματος της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού
 • 23 Ιουνίου
  «Ριζικάρια» – αναβίωση του εθίμου του Αη-Γιάννη Ριγανά, στην παραλία Άγαλμα, Αιτωλικό από το Λαογραφικό Τμήμα του Συλλόγου.
 • 26 Ιουνίου
  «Μια Σμυρνιά στο παραθύρι», παραδοσιακά Σμυρναίικα τραγούδια από το Τμήμα της Χορωδίας, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Ιούλιος

 • 9 Ιουλίου: Συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου μας στην Χορευτική Εκδήλωση που διοργάνωσε το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου. Παρουσιάστηκαν χοροί από το Παραδοσιακό Καλλ. Εργ. Αγρινίου, από τον Πολ. & Μορφ. Συλ. “Το Αιτωλικό” αλλά και από τη Χορευτική Ομάδα της Ι. Μητροπόλεως της Ατλάντα Η.Π.Α. στη Δογρή Τριχωνίδας.
 • 17 Ιουλίου εώς 28 Ιουλίου
  «ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ» – 2η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων. Ο Σύλλογός μας με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου διοργάνωσε την 12η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων και παρουσίασε ένα φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
 • 17 Ιουλίου
  Τελετή Έναρξης «Θεάτρου Όψεις». Θεατρική Παράσταση «Φαύστα» του Μποστ, από το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας – Εικαστικό εργαστήρι Άμφισσας- και το Μαγικό Θέατρο στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού
 • 22 Ιουλίου
  «Η Τελετή», κωμωδία του Παύλου Μάτεση, από τη Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου, Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού.
 • 24 Ιουλίου
  “Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα'(κωμική παράσταση με ηθοποιούς) από τη Θεατρική Ομάδα “Μπουλούκι”, Αθήνα στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού
 • 28 Ιουλίου
  Τελετή Λήξης “Θεάτρου Όψεις” με παρευρισκόμενο τον ηθοποιό Χρήστο Καλαβρούζο ως τιμώμενο πρόσωπο. Θεατρική παράσταση “Στάχτη στα Μάτια” κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού
  Περισσότερα: http://theatropsis.weebly.com

Αύγουστος

 • 9 Αυγούστου
  Συμμετοχή της Θεατρικής μας Ομάδας με την παράσταση “Στάχτη στα Μάτια” στην 1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων “Θεάτρου Δράσεις” που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Σύλλογο «Χριστόδουλος Παμπλέκης» στη Μπαμπίνη Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας.
 • 10 Αυγούστου
  Συμμετοχή του Χορευτικού Τμήματος ενηλίκων του Συλλόγου μας στο «Φεστιβάλ Αχελώου» που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Γαυριάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουριάς.
 • 16 εώς 18 Αυγούστου
  «1η Διεθνής Τριενάλε Πινακοθήκης Των Χρωμάτων». (The First TRIENNALΕ of International Colors Gallery – 25 years Mail Art). Εικαστική έκθεση με συμμετοχή καλλιτεχνών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος και ξένων καλλιτεχνών από πολλές χώρες, στην αίθουσα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου
 • 19 Αυγούστου
  «Όποιος στον κόσμο αγαπά φτερά στους ώμους βγάνει»  Παραδοσιακοί χοροί με θέμα την αγάπη από το Χορευτικό  Τμήματος Ενηλίκων του Συλλόγου μας, το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου και τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «Ο Σκουφάς», με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού.
 • 19 Αυγούστου
  Έκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος Ενηλίκων του Συλλόγου μας στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού.
 • 25 – 31 Αυγούστου
  Επταήμερη Εκδρομή στην Κάτω Ιταλία.

Οκτώβριος

 • 27 Οκτωβρίου
  Συμμετοχή της Θεατρικής μας Ομάδας με την παράσταση “Στάχτη στα Μάτια” στον 29ο Διαγωνιστικό Θεατρικό Φεστιβάλ “Μπόγρεια”, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Οκτώβρη Σαλαμίνας 2013, που διοργάνωσε το “Καφενείο των Ιδεών” και ο Δήμος Σαλαμίνας με την ευγενική χορηγία της UNESCO – Πειραιώς και νήσων.

Νοέμβριος

 • 23 Νοεμβρίου
  Θεατρική παράσταση “Στάχτη στα Μάτια” κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο, για την οικονομική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ_Παράρτημα Αγρινίου)

Δεκέμβριος

 • 21 Δεκεμβρίου
  Παρουσίαση του βιβλίου «Τίμια Δώρα» του Διονύση Λεϊμονή στην αίθουσα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου.
 • 29 Δεκεμβρίου
  Το Χαριστικό – Ανταλλακτικό Παζάρι στο Κλειστό Γήπεδο Αιτωλικού. Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Τριτέκνων Αιτωλικού “Η Αγία Τριάδα”. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίου Αιτωλικού, Α.Γ.Ο. “Γρηγόρης Λιακατάς”, Ομάδα “Αλληλεγγύη για όλους” Μεσολογγίου, Εθελοντική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης Μεσολογγίου.

Οφείλουμε ευχαριστίες σε όλους όσους συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας και ιδιαίτερα στα ενεργά μέλη του Συλλόγου που με πολύ αγάπη συμμετέχουν στα τμήματα και που χωρίς αυτά ο Σύλλογος δε θα υφίσταται. Παράλληλα, ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αρχικά που προσπάθησε να είναι αρωγός στη διεκπεραίωση της 2ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων «Θεάτρου Όψεις» – Αιτωλικό 2013, και που δείχνει ενδιαφέρον για την πορεία του Συλλόγου συνεισφέροντας όπου είναι δυνατόν.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του Πνευματικού Κέντρου «Ευανθία Καρβέλη» που σε όλες τις περιπτώσεις, μας παραχώρησαν το χώρο του Πνευματικού Κέντρου για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών μας. Επίσης, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους χορηγούς μας, που στους δύσκολους αυτούς καιρούς μας στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο και χωρίς αυτούς θα είχαμε πραγματοποιήσει το 1/2 όλων των παραπάνω.

Αυτοί είναι: Αυγοτάραχο Τρικαλινός, Soul Café, ΑΦΟΙ Σφυρή, Μεταλ, Κατασκευές Παν. Χουλιαρας, Κάβα Βελτσίστας Φ., «Αρτοιποιητές» Αλέκος & Αποστόλης Ζωγράφος, Rigips A.E., Εστιατόριο Δημελε.

Στη διάρκεια του χρόνου όμως υπήρξαν και πολλοί άλλοι που με τις χορηγίες τους και τις ειδικές προσφορές τους μας βοήθησαν και βοηθούν σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε λοιπόν τον Εμπορικό Σύλλογο του Αιτωλικού και την πλειοψηφία των καταστημάτων του Αιτωλικού για τη συνδρομή τους στο έργο μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα καταστήματα «Μοταλίνα», «Οινοποιία Μύρκας», Πάνος Καραγιάννης για τις ειδικές προσφορές και χορηγίες τους, καθώς επίσης και τα τυπογραφεία «Γ. Κασσαβέτη» και «Γ. Διαμαντη» για τις ειδικές τιμές-προσφορές Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας, που φέτος ομολογουμένως είναι αρκετοί, οι οποίοι αφιλοκερδώς διαφημίζουν τις εκδηλώσεις και τις δράσεις μας και συμβάλλουν στη διάδοση του έργου μας στην ευρύτερη περιοχή και πανελλαδικά.

Ευχαριστούμε λοιπόν τους: Εφημερίδα «Τα γιοφύρια», Εφημερίδα «Τα Νέα του Αιτωλικού», «Etolikonews”, Περιοδικό «Ωλενος», Εφημερίδα «Αιχμή», «mesologgi.info”, “AgrinioCulture”, “AgrinioNews”, “AgrinioVoice”, “Εφημερίδα Γεγονός”, “29 Δυτικά”, “AerasNews.gr”, “nafpaktianews”, “Agriniopress”, “Sillogoi.gr”. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλα τα blogs που συμβάλλουν στην ενημέρωση του διαδικτυακού χώρου για τις δράσεις μας.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια αμείωτη διάθεση την προσπάθεια για παραγωγή πολιτισμού και την αναβάθμιση και προβολή του Συλλόγου μας και κατ’ επέκταση του τόπου μας, δυναμώνοντας τις υπάρχουσες ομάδες αλλά προσθέτοντας και νέες δραστηριότητες. Μοναδικός μας στόχος είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Ίσως τα «μέσα» να είναι πενιχρά, αλλά η «όρεξη» και η «αγάπη».

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος , Η Γραμματέας
Π. Ακρίδας  , Α. Περγαντή

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου