Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Με τεράστια συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτα της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Φυλή: Ρουμελιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με τη συγκλονιστική και μεγαλειώδης συμμετοχή 600 και πλέον συμπατριωτών και φίλων, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας καλωσόρισε τη νέα χρονιά, προσφέροντας ένα νοσταλγικό πέρασμα από το Δωδεκαήμερο στο Τριώδιο, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.

Όπως ευστόχως τόνισαν πολλοί, alea jacta est, μιας και δεν επαρκούν πλέον οι κλειστοί χώροι της πόλης μας να χωρέσουν τους Ρουμελιώτες!!! Κι όμως τίποτε δεν εμπόδισε όλες και όλους, έστω και στους κατάμεστους από κόσμο, εξωτερικούς χώρους να δημιουργήσουν μια μοναδική βραδιά εν Χορδαίς και Οργάνοις! Ο παλμός, η εκρηκτική ζωντάνια, το κέφι, η άψογη ροή, η θαλερή ατμόσφαιρα, η αρμονική σύζευξη ήχου και εικόνας, η αριστοτεχνική επιλογή των κειμένων, ο σεβασμός στο ύφος και ήθος της Ελληνικής Παράδοση, μα πάνω από όλα η παλλόμενη από αγάπη, καρδιά των συμπατριωτών και φίλων μας, μεγαλούργησαν για μία ακόμη φορά, οικοδομώντας τις βάσεις για μια δυναμική και παραγωγική χρονιά για τους Ρουμελιώτες και όχι μόνο.

Στη σύντομη προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ.Αθανάσιος Ραφτόπουλος, περιστοιχιζόμενος από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού καλωσόρισε εξ ονόματος όλων, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ.Γαβριήλ αλλά και άπαντες τους παρευρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων « Η Ένωση Ρουμελιωτών, όλοι εμείς, είμαστε Σύλλογος με ισχυρή κοινωνική, λαϊκή και πολιτιστική αναφορά στο χθες και στο σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος μας επανατοποθετείται στη νέα πραγματικότητα που βιώνει η πατρίδα μας, αφουγκραζόμενοι τα κοινωνικά προβλήματα αλλά και την αδήριτη ανάγκη έκφρασης των εκατοντάδων μελών και φίλων μας.

Οι δραστηριότητές μας αποτελούν στοχευμένη κοινωνική παρέμβαση και διέξοδο για όλες και όλους εσάς αλλά και για εκείνους οι οποίοι στο μέλλον θα έρθουν κοντά μας. Η αυτοέκφραση, η κοινωνική προσφορά με ζήλο αλλά και επίγνωση, η ψυχωφελής και ψυχοθεραπευτική δίοδος μέσα από την διδασκαλία του Παραδοσιακού χορού, του τραγουδιού, του θεάτρου σε ενήλικες και τα παιδιά, αποτελούν παράγοντα εσωτερικής ισορροπίας και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής. Στις δράσεις μας ενσωματώνονται συνέργειες με τα άλλα Σωματεία της πόλης μας, τα Σωματεία των Ρουμελιωτών ανά την Αττική, το Δήμο Νέας Ιωνίας αλλά και όπου μας ζητηθεί.

Γι’αυτό δρομολογούμε άμεσα τη συγκρότηση ευρείας επιτροπής αλληλεγγύης έχοντας κατά νου το πρόσφατα άκρως πετυχημένο bazaarγια τα παιδιά με καρκίνο, ξεκινούμε άμεσα το Θεατρικό Τμήμα μας και το Εφηβικό Χορευτικό, διοργανώνουμε εκδηλώσεις εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Γεωργίου, συμμετέχουμε στο Ρουμελιώτικο Αντάμωμα που διοργανώνουν οι Ρουμελιώτικοι σύλλογοι της Αθήνας, προγραμματίζουμε μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση και σεμινάρια παραδοσιακών χορών, επεκτείνουμε την παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεργαζόμαστε με κάθε ενδιαφερόμενο για να αναδείξουμε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το σχολείο, όπως το σχολικό εκφοβισμό, τις εξαρτήσεις, το διαδίκτυο, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, θεωρώντας ότι είναι ακάλυπτα κεφάλαια από υπάρχοντες θεσμούς. Αποτελούμε βασική πολιτιστική συνιστώσα της τοπικής κοινωνίας με ουσιαστική συμβολή. Είμαστε ανοικτοί στη διαμόρφωση του ετήσιου πολιτιστικού προγράμματος της πόλης μας, αναδεικνύοντας την ταυτότητα της Νέας Ιωνίας και την ιστορικότητά της μακριά από αγκυλώσεις και στερεοτυπικές προκαταλήψεις.

Με την έννοια αυτή , Η Ένωσή μας είναι κάτι παραπάνω από το επιμέρους άθροισμα των μελών της, όπως άλλωστε και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί μια νέα εποχή και σας υπόσχομαι τη διεύρυνση του παρεμβατικού μας ρόλου σε κάθε πολιτιστική και κοινωνική έκφανση της πόλης μας. αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι άμεσα προχωρούμε σε αναδιάταξη ρόλων και δραστηριοτήτων με γνώμονα τις απαιτήσεις του σήμερα. Μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Η ζωή τελικά κερδίζεται με το ρίσκο του μεγάλου και την τόλμη του καινούργιου. Χρόνια Πολλά!!».

Μετά την προβολή ενός αριστοτεχνικά διαμορφωμένου βίντεο για τη θέση στην Ελληνική Παράδοση του Δωδεκαημέρου και του Τριωδίου, τα δεκάδες παιδιά του Χορευτικού μας Τμήματος, χορεύοντας το Γαϊτανάκι, μπήκαν πανηγυρικά στην αίθουσα καταχειροκροτούμενα για την ζωηράδα και την άψογη εμφάνισή τους. Ακολούθως εκλήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από χορεία ιερέων για να ευλογήσει τον εόρτιο πλακούντα.

Ο Πρόεδρος μας, μετά την ιεροπρεπή τελετή αφού έλαβε το λόγο καλωσόρισε τον Επίσκοπό μας και τον διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογός μας θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε έργο αγαθό που θα αναλάβει. Και τούτο γιατί η Εκκλησία είναι η μάνα του λαού μας, ενός λαού του οποίου η κληρονομιά είναι και ευκαιρία και δυνατότητα. Δυνατότητα υπέρβασης , δικαίωσης, αυτοπραγμάτωσης, ειλικρίνειας, άδολης αγάπης και ελευθερίας. Αξίες που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα που η ενότητα του λαού μας και πάλι πρέπει να ενισχυθεί. Εμφανώς ικανοποιημένος ο Επίσκοπός μας, ευχήθηκε κάθε επιτυχία, θεωρώντας ότι και ο ίδιος είναι ένας από εμάς!! Ρουμελιώτης, καθώς έζησε και διακόνησε για πολλά χρόνια στη Βοιωτία.

Αναφέρθηκε στο έργο της τοπικής Εκκλησίας και κάλεσε όλες και όλους να το στηρίξουν. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον παλμό των μελών και φίλων και ανανέωσε την παρουσία του σε κάθε ωραία εκδήλωσή μας, καταχειροκροτούμενος από το κοινό. Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας ομόφωνα τίμησε και απένειμε πλακέτες στην κα. Αγγελική Καραγεώργου , Μέλος της Χορευτικής Ομάδας του «Λυκείου των Ελληνίδων» Αθηνών και Υπεύθυνη Δισκογραφικού Αρχείου του για την αριπρεπή και αρίζηλο προσφορά της στην Ελληνική Παράδοση, στην κα. Μάνθα Ζήβα για τη στοχευμένη υπηρεσία της στη διδασκαλία του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, στο νεαρό μαθητή της 1ης Λυκείου, καταγόμενου από τη Ναύπακτο Γεώργιο Σακκούλη για την άριστη σχολική του επίδοση και τις χρυσές επιτυχίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα kick boxing και στο Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ για την μεγάλη της προσφορά στο Λαϊκό Πολιτισμό.

Το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού και όλα τα Χορευτικά μας Τμήματα, με τη γενική καλλιτεχνική ευθύνη του πολύτιμου συνεργάτη μας και αδιαπραγμάτευτα προσηλωμένου στην εμπνευσμένη από τα νάματα της Παράδοσής μας, λαϊκής κληρονομιάς, Χοροδιδασκάλου κ. Ανδρέα Ατζάμπου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια εκπληκτική, σπονδυλωτά αρθρωμένη και συζευγμένη με το ρυθμό, παράσταση, αποσπώντας το αποθεωτικό χειροκρότημα. Το δε Χορευτικό Τμήμα του Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ, έκλεισε το πρόγραμμα με μια αριστοτεχνική εμφάνιση, συγκινώντας γιατί η προοπτική ζει στον τόπο μας μέσα από την Παράδοση.

Η παραδοσιακή ζυγιά ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ ανέλαβαν στη συνέχεια και το κατάφεραν ανεπανάληπτα, να μας αναβιβάσουν στα υψίπεδα της μουσικής πανδαισίας, ξεσηκώνοντας το κοινό και καθιστώντας τη σκηνή αλλά και την αίθουσα ένα μεγάλο χοροστάσι!! Τους ευγνωμονούμε για ό,τι μας προσέφεραν. Σκοποί από τη Ρούμελη και τον Ελληνισμό πλημμύρισαν στην αίθουσα ενώνοντάς μας όλους σε ένα μεγάλο χορό που κράτησε περισσότερες από 3 ώρες, πλήρεις πηγαίου κεφιού και έκφρασης!

Θεωρούμε ύψιστο χρέος να ευχαριστήσουμε

• τη μεγάλη χορηγό της αποθεωτικής βραδιάς που μας προσέφερε, ιδίοις εξόδοις, και πάλι φέτος την βασιλόπιτα. Ξέρουμε τη συγκίνηση της και την ανταμείψαμε με ένα θερμό χειροκρότημα.
• το Δήμο της Νέας Ιωνίας για την παραχώρηση της αίθουσας, την επισκευή του προβολέα εισόδου και την παραχώρηση καρεκλών, σημειώνουμε τη συμβολή των Αντιδημάρχων κ. Χρήστου Κανλή και Φώτη Τσομπάνογλου
• για την αβραμιαία φιλοξενία τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κα. Ντόρα Αλιβάνιστου και του 1ου Λυκείου κα. Αργυρή Κωνσταντίνου
• το Διευθυντή του 6ου Λυκείου κ. Ηλία Κουρκουλάκο, τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κα. Ακρίβω Κουτιμπού και του 16ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ματθαίο Βαβουράκη για την άψογη
• τον τοπικό τύπο για την απλόχερη προβολή της βραδιάς, όπως και κάθε εκδήλωσής μας
• τον κ. Κωνσταντίνο Καβαλάρη, ιδρυτή της εταιρείας Sonar Marketing Consulting για την προσφορά της να φιλοτεχνήσει την αφίσα και τις προσκλήσεις της βραδιάς, υλικό εξαιρετικής εργασίας
• τον κ. Χρήστο Πούρη, Γενικό Διευθυντή της ΕΛ.ΕΤ.Α, δίκτυο Super Market Proton για τις μεγάλες του προσφορές,
• τον κ. Λευτέρη Παπαγεωργίου στην ηχητική κάλυψη
• το συγκρότημα ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ
• τις δεκάδες γυναίκες που επιμελήθηκαν την ευταξία του χώρου και την εξυπηρέτηση όλων μας!

Ήταν πραγματικά μια βραδιά που άφησε εποχή στα δρώμενα της πόλης μας. Δείχνει το δρόμο που πρόκειται να πορευτούμε. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Αναμουρλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Φώτης Τσομπάνογλου, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Δημιουργία Αλληλεγγύη κ. Παναγιώτης Μανούρης, Δύναμη Προοπτικής κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης, Γιάννης Λαζαρίδης και κα. Ελισάβετ Γεωργιάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Γεωργίου Ανάργυρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Νέας Ιωνίας κ. Χρήστος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Τσεκούρας, η Ταμίας της ΈνωσηςΣπάρτης κα. Ξένια Παλιόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανδρέας Ανδρουλάκης, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Η Καππαδοκία κα. Κούλα Μπρόλιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σπηλιάς Δωρίδας κα. Τασία Μποκτού, ο Πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Η Ανατολή κ. Κώστας Τσαγκαράκης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πυργιωτών Υπάτης κ. Βασίλειος Παφίλης, η Γενική Γραμματέας της Λαογραφικής Εταιρείας Θρακομακεδόνων «Αριστοτέλης» κα. Αργυρώ Ζησίμου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σελλίων Χανίων κ. Νικόλαος Καντεράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας κ. Μανώλης Στρατής, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Καλλιθέας κ. Κώστας Καρπούζης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου Φωκίδας κ. Γεώργιος Πελεκάνος, ο Πρόεδρος του Χορευτικού Εργαστηρίου Νέας Ιωνίας κ. Μάκης Κωτσικογιάννης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στ. Καζαντζιδη κ. Αντωνία Σιφοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Ο Καραϊσκάκης κ. Ευάγγελος Νικολάου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας κ. Μαρία Λιακάκη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Τσοπανάκης, ο διευθυντής της τοπικής εφημερίδας www.ionianet.gr κ. Βασίλης Μαγκαναδέλης. Μηνύματα έστειλαν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας κ. Χρήστος Βλάχος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στ. Καζαντζίδη κα. Μαίρη Αρώνη. Τη φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς είχε η κα. Τριανταφυλλιά Περάκη – Triantafyllia Photoshooting.

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου