Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης “Ο Εύξεινος Πόντος”

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας 2014 του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου επι της οδού Κωστή Βάρναλη 12 στην Μεταμόρφωση.

 

σύλλογος ποντίων μεταμόρφωσης ο εύξεινος πόντος κοπή βασιλόπιτας

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, πλήθος κόσμου μέλη και φίλοι του Συλλόγου, ο Δήμαρχος της πόλης Κος Μιλτιάδης Καρπέτας, άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου.

 

  σύλλογος ποντίων μεταμόρφωσης ο εύξεινος πόντος κοπή βασιλόπιτας

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Κος Αμανατίδης Ιωαν. Θεόδωρος αντιπρόεδρος του Συλλόγου ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ένα σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κος Αμανατίδης Ευστ. Θεόδωρος σε ποντιακή διάλεκτο, όπως επίσης και ο Δήμαρχος της πόλης Κος Μιλτιάδης Καρπέτας.

 

 σύλλογος ποντίων μεταμόρφωσης ο εύξεινος πόντος κοπή βασιλόπιτας

 

Έγινε ένας σύντομος απολογισμός της χρονιάς που πέρασε με ιδιαίτερη αναφορά σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου (παλαιές και νέες), καθώς επίσης σε ήθη και έθιμα του Πόντου κατά την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς όπου στα πλαίσια αυτά παρουσιάστηκε και video με το έθιμο των «Μωμογέρων» και στο τέλος τα παιδιά του Συλλόγου απήγγειλαν τα κάλαντα.

 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού χόρεψαν ποντιακούς χορούς.

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου