Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Ετήσια Παράσταση του Χορευτικού Εργαστηρίου Τερψιχόρη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ένα γοητευτικό Ταξίδι μέσα στον χρόνο.. από την Αρχαία Ελλάδα ως τις μέρες μας..μουσικές μνήμες και αισθήσεις ..φωνές και όργανα ..τραγούδια και χοροί συνθέτουν μια μοναδική βραδιά.

 

Όλα μπερδεύονται γλυκά,συντελεστές παιδιά και ενήλικες. Πάνω από 240 χορευτές συντονίζονται με τον ρυθμό του τραγουδιού..με τον παλμό της καρδιάς και γίνονται ένας μεγάλος ΚΥΚΛΟΣ. Ενα ολόκληρο ηχητικό σύμπαν με παραδοσιακά όργανα που διασώζουν την μνήμη και καθορίζουν την ταυτότητα μας.

 

Η Τερψιχόρη Καλυθιών παρουσιάζει την ετήσια παράσταση του χορευτικού της εργαστηρίου. Σάββατο 31 Μαΐου του 2014 και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Καλλιθέας Ρόδου, περιοχή Καλυθιές, δίπλα στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού.

 

Τερψιχόρη έν χορῷ ο τίτλος της παράστασης.

 

Θα παρουσιαστούν χοροί από την Αρχαία Ελλάδα έως και τις μέρες μας. Παραδοσιακοί χοροί και από τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας.

 

Τραγούδια παραδοσιακά και δημοτικά, ερμηνευμένα από μουσικούς και χορευτές. Ένα ολόκληρο ηχητικό σύμπαν παραδοσιακών οργάνων. Βιολιά, Λύρα, Σαντούρι, Κανονάκι, Κιθάρα, Λαούτο, Ακορντεόν, Τσαμπούνα, Γκάιντα, Ηπειρώτικο Ντέφι, Φλογέρα και Νταούλια.

 

240 χορευτές όλων των ηλικιών με εντυπωσιακές φορεσιές Καλυθιών, Θράκης, Πόντου, Μικράς Ασίας, Ηπείρου, Κρήτης, Κέρκυρας θα χρωματίσουν τη παράσταση και θα μας οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι αφιερωμένο στη Ανθή Οργέττα Μπαλάκη.

 

Υπό την Υποστήριξη

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

• Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας

• Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Εκ του Δ.Σ.

 

Παρακολουθήστε το σχετικό video


 

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου