Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Επίσκεψη σε ορφανοτροφείο της Ενώσεως Ρουμελιωτών

Φυλή: Ρουμελιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Περισσός Μάιος 2013
Πίστις, έλπίς, αγάπη,
τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη!!!
Απ. Παύλος

Η υπερχειλίζουσα αγάπης, ανόθευτης δοτικότητας και ευεργεσιών για κάθε εμπερίστατο άνθρωπο, πόσω μάλλον για τα νέα παιδιά, καρδιά των δεκάδων μελών και φίλων της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας εκδηλώθηκε με την προσφορά περισσοτέρων των 300 κιλών ρούχων, 60 κιλών τροφίμων, πληθώρας παιδικών παιχνιδιών στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα “Οι Άγιοι Ανάργυροι” “Ορθόδοξο Χωριό” (Τηλ: 22940-79240-1, Fax: 22940-78617, 27ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, Οικισμός Νέος Βουτζάς Είσοδος Α΄) την Κυριακή 20 Μαϊου 2013 το απόγευμα.

Ήταν μια πράξη, σε συνέχεια ηθικής δέσμευσης έναντι των μελών και φίλων μας από μακρού καιρού. Σημειωτέον ότι ήδη από την προ των εορτών του Πάσχα περίοδο, διανείμαμε δωροεπιταγές που αντιστοιχούσαν σε αγορά προϊόντων διατροφής σε εμπερίστατες οικογένειες στον Περισσό προκειμένου να διέλθουν τις ημέρες όπως αξίζει. Στην προσπάθεια αυτή αρωγούς είχαμε την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας και τους ευγνωμονούμε.

Με την επίσκεψή μας αυτή, είμαστε πεπεισμένοι έτι περαιτέρω ότι υπάρχει ελπίδα για την πατρίδα μας! Τόση προσφορά, τόση αγάπη, τόση συγκίνηση έδωσαν φίλοι και μέλη μας ώστε δεσμευόμαστε για ακόμη περισσότερες δράσεις αλληλεγγύης.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού μας Συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας κ. Αθανάσιο Ραφτόπουλο έγινε δεκτή από την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής η οποία έχει το ως άνω Ίδρυμα και έτυχε της αβραμιαίας φιλοξενίας της μοναστικής αδελφότητος, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για το εύρος των δράσεων αυτής.

Ζήσαμε τη θαλπωρή των μοναχών και των εθελοντών που υπηρετούν στο ίδρυμα προς τα παιδιά. Συγκινηθήκαμε αλλά και εκτιμήσαμε τον εργώδη αγώνα των παιδιών, όλων των ηλικιών που φιλοξενούνται εκεί για τη ζωή. Δεχθήκαμε και μεταφέρουμε ανυπερθέτως σε όλους και όλες σας τις θερμές ευχαριστίες και την ζέουσα ευγνωμοσύνη των δεκάδων παιδιών που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο για τις ως άνω προσφορές.

Σαν βάλσαμο ακούστηκαν τα λόγια της Καθηγουμένης που μας θύμισαν την προτροπή του Αποστόλου Παύλου στον παροιμιώδη λόγο του – ύμνο στην αγάπη «Αν ξέρω να μιλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε έγινα σαν ένας άψυχος χαλκός που βουίζει ή σαν κύμβαλο που ξεκουφαίνει με τους κρότους του….

Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι ευεργετική και ωφέλιμη, η αγάπη δε ζηλεύει, η αγάπη δεν ξιπάζεται (= δεν καυχιέται), δεν είναι περήφανη, δεν κάνει ασχήμιες, δε ζητεί το συμφέρον της, δεν ερεθίζεται, δε σκέφτεται το κακό για τους άλλους, δε χαίρει, όταν βλέπει την αδικία, αλλά συγχαίρει, όταν επικρατεί η αλήθεια. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει. Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει». Καλούμε κάθε ευαίσθητη ψυχή να έρθει κοντά μας και να στηρίξει το εγχείρημά μας.

Είμαστε και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην ανάγκη στήριξης της κοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας με στοχευμένες ενέργειες αγάπης. Εύγε σε όλες και όλους! Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο, 697 904 78 01 ή στο Email: [email protected] yahoo.gr

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου