Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Έναρξη τμημάτων παραδοσιακών χορών

Φυλή: Ρουμελιώτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

«Οι φίλοι όταν σμίξουνε, η γης αναταράζει .. Ο κόσμος είναι ψεύτικος και ψεύτικα βαδίζει, κι όποιος γλεντά και χαίρεται, μονάχα αυτός κερδίζει.» Κύθνος Κυκλάδων

Ναι, μπορούμε και στον Περισσό και στην Αλσούπολη!

Με τη ηδεία προσμονή να αρχίσουν τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών που απλόχερα προσφέρει η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας στον Περισσό (για 7η συνεχή χρονιά) και στην Αλσούπολη (για 5η συνεχή χρονιά) εκατοντάδες μέλη και φίλοι μας ανταποκρίθηκαν ασμένως στο εναρκτήριο λάκτισμα των δράσεών μας το πρώτο πενθήμερο του Οκτωβρίου και στις 2 περιοχές της πόλης μας.

ένωση ρουμελιωτών νέας ιωνίας χορευτικό τμήμα περισσού 1

(Χορευτικό τμήμα Περισσού 1)

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο μας καλωσόρισε παλαιά και νέα μέλη, τόσο στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου (στον Περισσό) όσο και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Αλσούπολη). Στη σύντομή προσφώνησή του ο κ. Θανάσης Ραφτόπουλος διερμηνεύοντας τα ομόθυμα αισθήματα τιμής και περηφάνιας για τη στερρή και άδολη εμπιστοσύνη τόσων ανθρώπων προς το Σωματείο μας, τόνισε: « Η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας χαιρετίζει καθεμία και καθένα για τη βιωματική συμμετοχή του στα Χορευτικά μας Τμήματα.

ένωση ρουμελιωτών νέας ιωνίας χορευτικό τμήμα περισσού 1

(Χορευτικό τμήμα Περισσού 2)
Στον αγώνα μας να αναδείξουμε το εύρος και τα σημαίνοντα μηνύματα της μουσικής και χορευτικής παρακαταθήκης της γλυκιάς μας πατρίδας, φροντίσαμε στοχευμένα από πολύ καιρό, να οργανώσουμε δράσεις που σέβονται την έννοια του προσώπου. Για εμάς είσθε ξεχωριστοί και μοναδικοί. Συνιστάτε την ασπίδα προστασίας της συλλογικής προσπάθειας στην οποία είμαστε στρατευμένοι αταλάντευτα.

Η καλλικέλαδη μουσική μας παρακαταθήκη σε αρμονική συζυγία με τον παραδοσιακό χορό τον οποίο εδώ στο Σωματείο μας δεν προσεγγίζουμε μόνο ως προς την κινησιολογική του διάσταση αλλά κυρίως ως μορφωτικό αγαθό, πλάθει και αναπλάθει την προσωπικότητα μας, ανανεώνει την ελπίδα και κινητοποιεί όλες μας τις αισθήσεις, μας βοηθά να ανακαλύψουμε το ωραίο, την ευρυθμία, την αρχοντιά, το μέτρο, το όλον της δημιουργίας.

ένωση ρουμελιωτών νέας ιωνίας χορευτικό τμήμα περισσού 1

(Χορευτικό τμήμα Περισσού 2)
Κοντά μας θα εντρυφήσετε στο λαϊκό μας πολιτισμό και στο βαθμό που μπορούμε με την πολύτιμη αρωγή του δασκάλου μας κ. Ανδρέα Ατζάμπου τον οποίο διακρίνει το ήθος, η απαράμιλλη εκφραστικότητα και η γεραιρή καινοτόμος σκέψη του, θα σας δώσουμε ευκαιρίες να ενθαρρύνουμε την αυτογνωσία και την κοσμογνωσία μας. Σε μια εποχή που υφιστάμεθα τις συνέπειες της συστηματικής από ετών αποδόμησης προαιώνιων σταθερών που πιστοποιούν όπως μας λέει ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης ότι Είμαστε από καλή γενιά…. ο χορός συνιστά τη βασική μορφή αντίστασης στις ισοπεδωτικές μορφές κοινωνικής καταπίεσης και πολιτιστικής αποχαύνωσης.

ένωση ρουμελιωτών νέας ιωνίας χορευτικό τμήμα αλσούπολης

(Χορευτικό τμήμα Αλσούπολη 3)
Η γλώσσα, η ιστορία, η θρησκεία μας καταξιώνονται και μέσα από το ρυθμό, τη μελωδία, την κίνηση. Έτσι συνειδητοποιούμε το ήθος και το ύφος του λαού μας. Με λίγα λόγια αναβαπτιζόμαστε σε όσα μας κάνουν να αισιοδοξούμε και ελπίζουμε. Σε αυτήν την κατεύθυνση σας θέλουμε και πάλι αρωγούς.»

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που μας συνέδραμαν για να ξεκινήσουμε και φέτος, τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, τη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου κα. Ακρίβω Κουτσιμπού, το Διευθυντή του 6ου Λυκείου κ. Ηλία Κουρκουλάκο και το Διευθυντή του 16ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ματθαίο Βαβουράκη για την αβραμιαία φιλοξενία και το ανύστακτο ενδιαφέρον τους αλλά και τους δεκάδες εθελοντές που διένειμαν σχετικό υλικό.

ένωση ρουμελιωτών νέας ιωνίας χορευτικό τμήμα αλσούπολης

(Χορευτικό τμήμα Αλσούπολη 2)

Με έκδηλο το κέφι ολοκληρώθηκαν τα πρώτα μαθήματα με χορούς από τις εσχατιές του Ελληνισμού. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όσες και όσους ενδιαφέρονται, να μας πλαισιώσουν. Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα για τους ενήλικες πραγματοποιούνται ως εξής:

στον Περισσό , κάθε Πέμπτη από 18:00 έως και 21:00 στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (Μακελαράκη και Σαλαμίνος).

στην Αλσούπολη, κάθε Τρίτη από 18:30 έως και 20:00 στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας (Μεσσηνίας 15).

ένωση ρουμελιωτών νέας ιωνίας χορευτικό τμήμα αλσούπολης

(Χορευτικό τμήμα Αλσούπολη 1)
Ανταποκρινόμενοι όμως και στα πιεστικά αιτήματα των μελών και φίλων ξεκινούμε από φέτος και τη Νεανική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών στον Περισσό για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου για πρώτη χρονιά, κάθε Σάββατο. (κατόπιν συνεννοήσεως) Σε όλα τα τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν για τα μέλη και τους φίλους μας.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6972978570, ή στο Email: [email protected] ή να μας ακολουθήσουν στο face book: Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου