Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου στην Κωνσταντινούπολη

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου στις 29-30/03/2013 στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη της Κωνσταντινούπολης.

 

Κατά την διάρκεια της διαμονής μας οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το βυζαντινό αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της Κωνσταντινούπολης, μέσα από επιλεγμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης.

 

Ανάμεσα στα άλλα επισκεφτήκαμε το ανυπέρβλητο μνημείο-σύμβολο του Βυζαντίου, την Αγία του Θεού Σοφία, βιώσαμε την αγωνία των Βυζαντινών καθώς όρθιοι έψαλαν ύμνους στην Παναγία προκειμένου να τους σώσει από τους Αβάρους στη Μονή των Βλαχερνών, το ίδιο πράξαμε και εμείς ψάλλοντας όλοι μαζί «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια», ήρθαμε σε επαφή με τους θρύλους της Άλωσης στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί), όπου ζωντάνεψαν τα τηγανισμένα ψάρια του δύσπιστου μοναχού, περιπλανηθήκαμε από θαλάσσης στα στενά του Βοσπόρου μαθαίνοντας ιστορικά στοιχεία, περπατήσαμε σε γειτονιές που μαρτυρούσαν έντονα το ελληνικό στοιχείο και συνειδητοποιήσαμε το «πάντρεμα» των δύο πολιτισμών.

 

Η νυχτερινή μας έξοδος ήταν σε κέντρο διασκέδασης όπου ενώνει όλους τους επισκέπτες της Πόλης ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος και καταγωγής. Τέλος επισκεφτήκαμε το δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο παγκοσμίως στην Κωνσταντινούπολη όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πολλά είδη ψαριών, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, επικίνδυνα και ακίνδυνα, όπως καρχαρία, πιράνχας, σαλάχι, σμέρνα, ψάρι κλόουν κ.α., σε ειδικά διαμορφωμένα ενυδρεία, απόλυτα ασφαλή.

 

Αυτό, όμως, που κάνει ιδιαίτερο το ενυδρείο, είναι το γυάλινο τούνελ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα μιας ευχάριστης διαδρομής κάτω από το νερό. Κατά την επιστροφή στην πατρίδα μας η διαδρομή συνοδεύτηκε με πολύ κέφι και χορό σε ρυθμούς Οριεντάλ μιας και την προηγούμενη μέρα έγιναν εντατικά μαθήματα από τα χανουμάκια της Πόλης.

 

Ο σύλλογος μας, ευχαριστεί τους ταξιδιώτες για την συμμετοχή και την άψογη συμπεριφορά όλων κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον ξεναγό μας τον κ. Γιάννη, το τουριστικό γραφείο Δημόκριτος Τravel, με τον ιδιοκτήτη του και οδηγό μας τον κ. Τάσο την Δερμετζοπούλου Δάφνη & Ελένη για την άριστη συνεργασία που είχαμε πριν και κατά την διάρκεια της εκδρομής. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να διοργανώσουμε μια καταπληκτική και αξέχαστη εκδρομή για όλους, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη “Εις το επανιδείν”…

 

Φωτογραφικό υλικό και Βίντεο θα αναρτηθεί στο site www.silogosmaistrou.gr σε ενότητες με ιστορική ανασκόπηση.

Σύλλογος

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου

Φωτογραφίες από την κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου