Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μπενάκη (Φωτογραφίες)

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μπενάκη, ένα κόσμημα για την χώρα μας. Περιηγηθήκαμε σε όλους τους ορόφους και τις μόνιμες εκθέσεις του αλλά (λόγω και της αγάπης μας) δώσαμε ιδιαίτερη βάση σε εκείνες που αφορούσαν τη Μεταβυζαντινή και Νεοελληνική Τέχνη.

Οι συλλογές της εκκλησιαστικής και της κοσμικής τέχνης καλύπτουν χρονικά την ιστορική περίοδο από το 15ο ως το 19ο αιώνα, τεκμηριώνοντας τον υψηλό πολιτιστικό δείκτη του νεοελληνικού κόσμου κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας και της Οθωμανικής κατοχής. Η συλλογή ενδυμασιών συγκεντρώνει ολοκληρωμένα ενδυματολογικά σύνολα από πολλές ελληνικές περιοχές, αλλά και έξοχα μεμονωμένα κομμάτια, όπως τα πουκάμισα από την Κάρπαθο και το πολύπτυχο κεντητό φουστάνι από την Κρήτη.

Εντυπωσιακή, επίσης, είναι η πλούσια συλλογή κοσμημάτων από την Αττική, τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τα Επτάνησα και τη Μικρά Ασία. Αξιόλογα δείγματά της αποτελούν οι γνωστές τρικάταρτες καραβέλες και τα χρυσά περιδέραια από τη Σίφνο και την Πάτμο, καθώς και τα κρεμαστά σκουλαρίκια από την Κω.

Θυμηθείτε, μέχρι το τέλος του χρόνου, κάθε Πέμπτη η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν! Αναμένουμε τις εντυπώσεις σας από την επίσκεψη. Ακολουθεί photo gallery

Gallery

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Τραγουδώντας acapella τα Αμυγδαλοτσακίσματα με την Κυριακή Σπανού (Video)

Νησιώτικο γλέντι με το Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού στον ΟΛΠ