Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

«ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού & Παράδοσης

Τέλη του 2012 μια παρέα χορευτών οραματίζεται και δημιουργεί το Εργαστήρι Λαογραφίας, Πολιτισμού & Παράδοσης “το χοροστάσι”

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Αγρίνιο Νομός: ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Μερικοί από τους σκοπούς της ίδρυσής του είναι η συνένωση των προσπαθειών και η αξιοποίηση των ενεργειών των μελών του για την εκμάθηση, διδασκαλία, διάσωση, ανάπτυξη και διάδοση της διαχρονικής ελληνικής χορευτικής παράδοσης. Επίσης, η καλλιέργεια, προαγωγή και διάσωση των ιστορικών και λαογραφικών παραδόσεων του τόπου καθώς και η διατήρηση κάθε πολιτιστικής και πνευματικής κληρονομιάς. Συνάμα, η καλλιέργεια πνεύματος πολιτισμού και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και η προαγωγή επικοινωνίας, δραστηριοτήτων, χορευτικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε είδους.

  Παράλληλα, η δημιουργία χορευτικού ομίλου, η διδασκαλία των παραδοσιακών και λαϊκών χορών σε διάφορα τμήματα καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων συναφών με τη λειτουργία των χορευτικών τμημάτων. Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών λειτουργούν χορευτικά τμήματα παιδικά, εφήβων και ενηλίκων στα οποία διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί της χώρας μας αλλά και χοροί από τις αλησμόνητες πατρίδες –Πόντο , Μικρά Ασία, Καππαδοκία.

  Την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν ακόμη, τμήματα χορωδίας και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων. Ο σύλλογός μας, στον λίγο χρόνο ύπαρξής του, έχει πραγματοποιήσει εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας –με συμμετοχή σε σεμινάρια-γλέντια για την εμπέδωση των παραδοσιακών χορών από ντόπιους χορευτές, έχει πάρει μέρος σε αρκετές εκδηλώσεις στην περιοχή μας και έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε πολλές κατά την διάρκεια του ερχόμενου καλοκαιριού.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.