Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Απόδημων Νικοκλειανών

Ο Σύλλογος Απόδημων Νικοκλειανών ιδρύθηκε το 1990 και για μία πενταετία η δράση του υπήρξε ιδιαίτερα αξιόλογη.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  300 μέληΤοποθεσία: Σέρρες Νομός: ΣΕΡΡΩΝ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία Φυλή: Σερραίοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Δημιουργήθηκαν χορευτικά τμήματα, για τα οποία αγοράστηκαν παραδοσιακές φορεσιές, τράπεζα αιμοδοσίας, εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος (Ματθαίος Τσούγκας – ναρκωτικά) και ημερήσιες εκδρομές. Ακόμα διοργανώθηκαν χοροί, οι οποίοι είχαν τεράστια επιτυχία (συμμετοχή της Νίτσας Τσίτρα και χορευτικών συγκροτημάτων). Παράλληλα, ο σύλλογος μερίμνησε για το ανέβασμα θεατρικής παράστασης στο πανηγύρι του χωριού με μεγάλη επιτυχία.

  Μερικά χρόνια αργότερα, στις 10/09/2014, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση για την επαναλειτουργία του συλλόγου. Η διάθεση που επιδείχθηκε για έντονη δραστηριοποίηση όλων των απόδημων Νικοκλειανών έδειξε πως δε θα αργούσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δημιουργήθηκαν άμεσα χορευτικά τμήματα, για τα οποία δημιουργήθηκαν επιπλέον φορεσιές. Διδάσκονται τοπικούς χορούς, αλλά και χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας. Διοργανώθηκαν, επίσης, χοροί με τεράστια επιτυχία και ημερήσιες εκδρομές με στόχο την κάλυψη εκδηλώσεων, αλλά και την ψυχαγωγία των μελών του συλλόγου. Παράλληλα, επαναλειτούργησε και η τράπεζα αιμοδοσίας.

  Μερικοί από τους σκοπούς του συλλόγου είναι η σύσφιξη των σχέσεων όσων κατάγονται από τη Νικόκλεια (Δήμος Βισαλτίας Σερρών), η μεταξύ τους ηθική και πνευματική επικοινωνία, η καταγραφή και η διάσωση της τοπικής παράδοσης (ήθη – έθιμα), την ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, τη συλλογή λαογραφικού υλικού, την προώθηση και εδραίωση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη δωρεάν παροχή του αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

  Ο Σύλλογός θα αποτελεί το σημείο αναφοράς μας και ο συνδετικός κρίκος των αποδήμων μεταξύ τους και με τη γενέτειρά τους ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ.

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.