Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν.Πέραμου Καβάλας

Η ανάγκη όμως για τη δημιουργία ξεκινά 2 χρόνια πριν από ανθρώπους που εκδήλωσαν συγκινητικά και αυθόρμητα το πνεύμα αγάπης προς τη Νέα Πέραμο με αφετηρία την μακρινή και κοντινή Μικρά Ασία και τις αδικοχαμένες Πατρίδες.

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Μικρά Ασία Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Μικρασιάτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Επίσημα ο σύνδεσμος μας ιδρύθηκε την Ανοιξη του 2010. Η ανάγκη όμως για τη δημιουργία ξεκινά 2 χρόνια πριν από ανθρώπους που εκδήλωσαν συγκινητικά και αυθόρμητα το πνεύμα αγάπης προς τη Νέα Πέραμο με αφετηρία την μακρινή και κοντινή Μικρά Ασία και τις αδικοχαμένες Πατρίδες.Από ανθρώπους που ζητούν να μεταφέρουν την αγάπη τους και την δραστηριότητά τους που συνειδητά η ασυνείδητα έχουν μια ψυχική πιστότητα στο χρώμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Σκοποί του συνδέσμου είναι η διατήρηση, η μελέτη, η διάσωση και η μεταφορά στις επόμενες γενεές,του μύθου,της ιστορίας,της φιλοσοφίας,της τέχνης,της λαογραφίας και των κειμηλίων της Μικράς Ασίας.Η ένωση όλων των Ελλήνων με κοινή καταγωγή την Μικρά Ασία.Η ύπαρξη σταθερής βάσης για υψηλές ομαδικές εξορμήσεις.Η καταγραφή της ζωής των έργων,μιας ανεκτίμητης εθνικής Διαθήκης και μιας ανεκτίμητης διδαχής για όλες τις γενεές,όλων των προγόνων μας, που ήρθαν πρόσφυγες και των επόμενων που κατοίκησαν και γεννήθηκαν στη Νέα γη.

 

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.