Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Σκυριανών

Φιλόδοξοι, αλλα ωραίοι οι σκοποί της ιδρύσεώς του: Να φέρνει σε επικοινωνία τους απόδημους Σκυριανούς. Να καλλιεργεί στη συνείδησή τους την αγάπη για την γενέτειρά τους. Να συμβάλλει στη μελέτη και την προβολή του παραδοσιακού πολιτισμού του νησιού και στην πρόοδό του.

Πληροφορίες Συλλόγου

Τοποθεσία: Σκύρος Νομός: ΕΥΒΟΙΑΣ Περιφέρεια: Στερεά Ελλάδα

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Η πρώτη ονομασία του ήταν «Σύνδεσμος των εν Αθήναις και Πειραιεί Σκυρίων». Φιλόδοξοι, αλλα ωραίοι οι σκοποί της ιδρύσεώς του: Να φέρνει σε επικοινωνία τους απόδημους Σκυριανούς. Να καλλιεργεί στη συνείδησή τους την αγάπη για την γενέτειρά τους. Να συμβάλλει στη μελέτη και την προβολή του παραδοσιακού πολιτισμού του νησιού και στην πρόοδό του.

Αξίζει να σημειωθεί και τούτο: με την πρόσφατη αλλαγή του Καταστατικού του, η ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΡΙΑΝΩΝ», αποκτά ευρύτερο περιεχόμενο. Ο υπονοούμενος τοπικός περιορισμός στα όρια της Αττικής παραμερίζεται. Ο Σύλλογός μας αποτελεί πλέον ένα κέντρο συνάντησης, επικοινωνίας και δράσης με συμμετοχή όλων των Σκυριανών, σ’ οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν είναι εγκαταστημένοι. Με στόχους αμετακίνητους, όπως αυτοί που καθορίσθηκαν από το 1922 και εξής.

Ελπίζουμε ότι στο νέο αιώνα που διανύουμε και μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ο Σύλλογος Σκυριανών θα συνεχίσει να υπάρχει, να είναι δημιουργικός και να προσελκύει το ενδιαφέρον και την αγάπη των απανταχού συμπατριωτών μας και των φίλων του νησιού μας.

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.