Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης “Η Ενωση”

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης « Η ΕΝΩΣΗ » ιδρύθηκε το 1965 από ανθρώπους συνειδητοποιημένους για την διατήρηση και μετάδοση της πλούσιας σαρακατσάνικης παράδοσης.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Φυλή: Σαρακατσάνοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης « Η ΕΝΩΣΗ » ιδρύθηκε το 1965 από ανθρώπους συνειδητοποιημένους για την διατήρηση και μετάδοση της πλούσιας σαρακατσάνικης παράδοσης. Είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους Σαρακατσαναίων στην χώρα μας, και εκπροσωπεί τις χιλιάδες των Σαρακατσάνων που διανέμουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης.

  Ο Σύλλογος μας έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα σε πολλούς τομείς με εκδηλώσεις επιστημονικές στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και πολιτιστικές τόσο στη πόλη όσο και σε κωμοπόλεις και χωριά του νομού. Διατηρεί τμήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών και παραδοσιακών οργάνων για να μαθαίνουν οι νέες γενιές, διοργανώνει εκδηλώσεις αναπαράστασης παλαιών εθίμων αλλά και εκδηλώσεις ενημέρωσης των μελών σε σύγχρονα προβλήματα και θέματα.

  Ο Σύλλογος μας έχει το προνόμιο της συμμετοχής της νεολαίας στις ποικίλες δραστηριότητες του. Φιλοσοφία του Συλλόγου μας είναι η ενεργή συμμετοχή της νεολαίας μας, γιατί χωρίς τους νέους δεν μπορεί να διατηρηθεί η σαρακατσάνικη παράδοση, να λειτουργήσει ένας ζωντανός οργανισμός!

  Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή του Συλλόγου μας στην ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ. ). Από το 1982 ( έτος ίδρυσης ) έως και σήμερα, ο Σύλλογος μας εκπροσωπείται σε κάθε Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Σ. και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα της.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.