Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας

Ο μεγαλύτερος και καλύτερος σύλλογος Μικρασιατών της Μακεδονίας. Ο Σύλλογος γεννήθηκε το 1981 και αντρώθηκε σε μια περιοχή με έντονο το προσφυγικό Μικρασιατικό στοιχείο .Η ιδέα της δημιουργίας του ενυπήρχε στη μνήμη ανθρώπων που αποτέλεσαν την πρώτη προσφυγική γενιά, υλοποιήθηκε από εκείνους τους ανθρώπους που ένιωσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός δικού τους Συλλόγου.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

2000 μέληΤοποθεσία: Μικρά Ασία Περιφέρεια: Αλησμόνητες Πατρίδες Φυλή: Μικρασιάτες

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Ο μεγαλύτερος και καλύτερος σύλλογος Μικρασιατών της Μακεδονίας. Ο Σύλλογος γεννήθηκε το 1981 και αντρώθηκε σε μια περιοχή με έντονο το προσφυγικό Μικρασιατικό στοιχείο .Η ιδέα της δημιουργίας του ενυπήρχε στη μνήμη ανθρώπων που αποτέλεσαν την πρώτη προσφυγική γενιά, υλοποιήθηκε από εκείνους τους ανθρώπους που ένιωσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός δικού τους Συλλόγου.Ενός Συλλόγου που θα μπορούσε να αγκαλιάσει τους Μικρασιάτες της περιοχής και να γίνει μια δεύτερη οικογένεια γι΄ αυτούς, και πράγματι, αυτό αποτέλεσε ο Σύλλογος.

Σ΄ αυτόν είπαν την ιστορία τους άνθρωποι, που τώρα πια έφυγαν. Μέσα σ΄ αυτόν ένιωσαν Μικρασιάτες οι άνθρωποι των κατοπινών γενεών .Με τα χρόνια ο Σύλλογος διευρύνθηκε, μεγάλωσε, θέριεψε και ξεχύθηκε σε πολλές δραστηριότητες .Τα χορευτικά του τμήματα, τον τιμούν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις παράδοσης του Νομού μας και η θεατρική του ομάδα έγινε συνώνυμο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας και του Νομού Κοζάνης. Η χορωδία του στέκεται δίπλα στη μουσική παράδοση της Μικρασίας και τη στηρίζει. Κοντά σ΄ όλα αυτά, η Ραδιοφωνική εκπομπή, οι εκδόσεις ημερολογίων και βιβλίων, οι διοργανώσεις ημερίδων με σημαντικούς ανθρώπους και πάνω από τα επιτεύγματα του Συλλόγου είναι η Μικρασιατική Στέγη, η απόκτηση επιτέλους ενός χώρου δικού μας για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες της περιοχής.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.