Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας «Η Μεγαλόνησος»

Σύλλογος Κρητών με σκοπό τη διατήρηση των εθίμων της Κρήτης με έδρα τη Σαλαμίνα.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Κρήτη Περιφέρεια: Κρήτη Φυλή: Κρήτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Μερικές από τις δραστηριότητες του συλλόγου μας είναι:

  – Σχολές Παραδοσιακών Κρητικών Χορών. Λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών μας ανέρχεται στους 100. Χοροδιδάσκαλος είναι ο Βασίλης Μουρτζανός. Τα μαθήματα χορού γίνονται κάθε Κυριακή.

  – Σχολή Παραδοσιακής Κρητικής Μουσικής. Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης λύρας με δάσκαλο τον Δημόκριτο Μητσοτάκη και λαγούτου με δάσκαλο τον  Νεκτάριο Χατζηδάκη.

  – Επιμορφωτικές Επισκέψεις – Εκδρομές. Αρκετά συχνά ο σύλλογος οργανώνει επισκέψεις, αλλά και εκδρομές σε μουσεία, εκθέσεις, αρχαιολογικούς και άλλους χώρους πολιτιστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των μελών μας και την ανάπτυξη ενδιαφέροντος για θέματα που αφορούν την πολιτιστική μας ταυτότητα.

  – Λαϊκά Παραδοσιακά Δρώμενα. Κάθε χρόνο ο σύλλογος οργανώνει με μεγάλη επιτυχία γιορτή ρακής, αναπαράσταση κουράς κ.λ.π.

  – Συμμετοχή σε εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης. Ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά  σε κάθε εκδήλωση των τοπικών αρχών, που αφορά εθνικές ή τοπικές επετείους, παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου, εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

  – Διοργάνωση Εκδηλώσεων – Συνεστιάσεων – Χορών. Ετήσιος χορός για την κοπή της πίτας του συλλόγου μας, συμμετοχή στο χορό της Παγκρήτιας Ένωσης κ.λ.π.

  – Δανειστική Βιβλιοθήκη. Τέλος, στην έδρα του συλλόγου μας, διατηρείται δανειστική βιβλιοθήκη, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με ποικίλο υλικό για την παράδοση και την ιστορία της Κρήτης.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.