Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας ιδρύθηκε το έτος 1980 από Ηπειρώτες, κατοίκους του Νομού Πιερίας, με σκοπό την πολιτιστική και πνευματική ανύψωση των μελών του καθώς και τη διατήρηση των ηθών, εθίμων και παραδόσεων της Ηπείρου.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Ήπειρος Περιφέρεια: Ήπειρος Φυλή: Ηπειρώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στα χρόνια λειτουργίας του δραστηριοποιείται ανελλιπώς στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Πιερίας και είναι γνωστή η συνδρομή του σε όλους του πολίτες της Πιερίας. Μέλη του συλλόγου αποτελούν κάτοικοι του Νομού Πιερίας οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα όριά του και οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους είναι Ηπειρώτικης καταγωγής.

  Ο Σύλλογος διαθέτει από το 1980 χορευτικό τμήμα όπου διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί κυρίως της Ηπείρου, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και διαθέτει παραδοσιακές ηπειρώτικες φορεσιές.

  Οι κυριότερες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι:

  1. Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων την 17η Ιανουαρίου που συνδυάζεται με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

  2. Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου με αυθεντικά παραδοσιακά όργανα και τραγούδια από την Ήπειρο.

  3. Η συμμετοχή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Νομού κατά τον εορτασμό των εθνικών εορτών της 25ης Μαρτίου, 16ης Οκτωβρίου και 28ης Οκτωβρίου.

  4. Η συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διοργανώσεις και φεστιβάλ εντός και εκτός Νομού

  5. Η διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων κατά την εαρινή περίοδο με συγκέντρωση των μελών και φίλων του Συλλόγου και σκοπό την προβολή και ανάδειξη της Ηπειρώτικης παράδοσης.

  6. Η διοργάνωση εκδρομών στην Ήπειρο και αλλού.

  Gallery

  Πηγή:

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.