Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού «Το Ζάλογγο»

Ο σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού «ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ» ιδρύθηκε το 2004 με έδρα του το Ελληνικό και έχοντας ως απώτερο σκοπό του, τη διατήρηση της Ηπειρωτικής παράδοσης και τη μεταβίβασή της από γενιά σε γενιά.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  50 μέληΤοποθεσία: Ιωάννινα Νομός: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Περιφέρεια: Ήπειρος Φυλή: Ηπειρώτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Στο χώρο που στεγάζεται ο Σύλλογος υπάρχει γραφείο, βιβλιοθήκη, λέσχη των μελών καθώς και αίθουσα όπου πραγματοποιείται η εκμάθηση των παραδοσιακών χορών. Τα μέλη μέσω της συμμετοχής τους στην εκμάθηση παραδοσιακών ηπειρώτικων χορών αναπτύσσουν πνεύμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης.

  Ακόμη ο Σύλλογος Ηπειρωτών οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις όπως το Ηπειρώτικο πανηγύρι, η κοπή της Πίτας, ο αιτήσιος χορός αλλά ακόμη συμμετέχει και σε επετείους και εκδηλώσεις άλλων πολιτιστικών συλλόγων καθώς και στην ετήσια Πανηπειρωτική εκδήλωση «η κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη». Ο σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού εκδίδει ενημερωτικά περιοδικά έντυπα γι αυτές τις εκδηλώσεις αλλά και για τα νέα του και διοργανώνει ομιλίες, διαλέξεις διαφωτιστικού περιεχομένου, σεμινάρια και πολλές εκδρομές τοπικού χαρακτήρα αλλά και πολυήμερες με κύριο προορισμό την Ήπειρο και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Πελοπόννησο και Θεσσαλία.

  Ωστόσο το πιο σπουδαίο και αξιοσημείωτο έργο του Συλλόγου, είναι η ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Ηπειρωτών η οποία πραγματοποιείται με την παροχή βοήθειας με κάθε πρόσφορο μέσο, σε όσους Ηπειρώτες κάτοικους του δήμου Ελληνικού τη χρειάζονται πραγματικά είτε λόγω απορίας, είτε λόγω ασθένειας καθώς και στους μόνιμους νεαρούς κάτοικους της Ηπείρου που φοιτούν σε σχολεία ή σχολές ή εν γένει εκπαιδευτικά ιδρύματα των Αθηνών και έχουν ανάγκη ηθικής και υλικής συμπαράστασης. Επίσης προσφέρουν συμπαράσταση προς την Ήπειρο σε στιγμές θεομηνιών, προώθηση κοινωφελών και πνευματικών θεμάτων καθώς και την προβολή τους.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.