Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Χαλκιτών Ρόδου «Άγιος Ιωάννης»

Ο Σύλλογος Χαλκιτών Ροδου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» συμπληρώνει πανώ από 60 χρόνια παρούσιας & προσφοράς προς το νησί της Χάλκης τα μέλη του τους Χαλκίτες της Ρόδου.

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  1300 μέληΤοποθεσία: Χάλκη Νομός: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Δωδεκανήσιοι

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος Χαλκιτών Ροδου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» συμπληρώσε εφέτος 60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς το νησί της ΧΑΛΚΗΣ τα μέλη του τους Χαλκίτες της Ρόδου και προς τους πολλούς φίλους του. Διοργανώνει διαφορες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να διατηρήσουν τα ήθη και τον πολιτισμό της ιδιαιτερης μας πατρίδας της Χάλκης στο νησί της Ρόδου στο οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμεθα.

  Διαθετει ιδιόκτητη στέγη η οποία αποκτήθηκε από τις προσφορές των μελών του και των απανταχού ΧΑΛΚΙΤΩΝ. Διαθέτει χορευτικό τμήμα το οποίο συμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις, προβάλλοντας τους χορούς της Χάλκης και παραδίδει μαθήματα παραδοσιακών χορών. Μετά από επισταμένη έρευνα επανέφερε την παλαιά Χαλκήτικη φορεσιά την οποία ο χρόνος και οι δυτικές επιδράσεις είχαν εξαφανίσει από την Χαλκήτικη πραγματικότητα. Πρόσφατα επ’ευκαρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων του, προχώρησε στην έκδοση λευκώματος φωτογραφιών (ασπρόμαυρων) με τίτλο «Ανεθεολές» (αναμνήσεις αναφορές) που αφορούν την Χάλκη και την ζωή του Χαλκίτη στο νησί της Χαλκης ή ανά τον κόσμο σε μια χρονική περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα έως την δεκαετία του 1970.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.