Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας

Ο Σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας στεγάζεται σε ιδιόκτητη αίθουσα και είναι Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στόχος του είναι η συσπείρωση των Ακρωτηριανών της Σαντορίνης.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Σαντορίνη Νομός: ΚΥΚΛΑΔΩΝ Περιφέρεια: Νότιο Αιγαίο Φυλή: Κυκλαδίτες

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε στον Πειραιά το 1987.Στεγάζεται σε ιδιόκτητη αίθουσα και είναι Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στόχος του είναι η συσπείρωση των Ακρωτηριανών της Σαντορίνης και όχι μόνο , που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και τον Πειραιά με έμφαση τη συμμετοχή της νεολαίας η οποία αποτελεί το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου.

  Σκοπός του είναι η συλλογή, προβολή αλλά και η διατήρηση των πολιτιστικών και κοινωνικών δρώμενων, παραδοσιακών συνηθειών, ηθών, εθίμων, χορών, τραγουδιών και γενικά η παρουσίαση του λαϊκού πολιτισμού του νησιού μας. Έχει εκτελέσει και εκτελεί σημαντικά εξωραϊστικά έργα στο Ακρωτήρι συμβάλλοντας έτσι στην ποιοτική, κοινωνική και τουριστική αναβάθμιση και ανάπτυξη του χωριού μας-δεδομένου ότι υπάρχει και η Αρχαία Πόλη του Ακρωτηρίου που έφερε στο φως ο αείμνηστος Σπύρος Μαρινάτος-.

  Ο Σύλλογος προσπαθεί ποικιλοτρόπως να στηρίζει και ν’ αναδεικνύει τον πολιτισμό μας συμμετέχοντας με πολλαπλές παρουσιάσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κανάλια προβάλλοντας έτσι την παράδοση του νησιού μας. Έχοντας σαν βάση τρία χορευτικά σχήματα συμμετέχει και δηλώνει την ξεχωριστή παρουσία του σε χορευτικά φεστιβάλ , εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφοροι Δήμοι, Πολιτιστικοί φορείς στην Αθήνα, Πειραιά, Σαντορίνη και σε άλλα νησιά και μέρη της Ελλάδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ανοδική του πορεία μέσα στο χρόνο και χάρη στην αγάπη και την αλληλεγγύη των μελών του όλες οι προσπάθειές του στέφονται με επιτυχία βοηθώντας έτσι στην διατήρηση της παράδοσης και συνάμα της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.