Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα»

Από την Όσσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  300 μέληΤοποθεσία: Όσσα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης Νομός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Η Όσσα είναι ένας ορεινός, παραδοσιακός οικισμός, της Επαρχίας Λαγκαδά, του Νομού Θεσσαλονίκης, χτισμένος στις πλαγιές του όρους Βερτίσκος, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον και σε υψόμετρο 650 μ., με πλούσια ιστορική, αρχαιολογική και λαογραφική παράδοση.

  Ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» ιδρύθηκε το 1965, με σκοπό την πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Όσσας και των κατοίκων της. Μετά από μια περίοδο αδράνειας τη δεκαετία του ΄90, τέθηκαν και πάλι οι βάσεις τον Απρίλιο του 1999, όταν θεωρήθηκε αναγκαία η επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου και των μελών του, με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο αυτή τη φορά, ενώ εμπλουτίσθηκε το δυναμικό του με νέα μέλη που έχουν όρεξη για δουλειά.

  Έτσι, τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς, ενώ ανέλαβε αξιόλογες δράσεις, όπως η λειτουργία εντευκτηρίων στην Όσσα και τη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία Τράπεζας Αίματος, η έκδοση εξαμηνιαίας εφημερίδας, εκδηλώσεις για τη γυναίκα και τα παιδιά, οργάνωση εκδρομών-περιηγήσεων, σεμινάρια τοπικής ιστορίας, λαογραφίας και αγροτουρισμού, λειτουργία χορευτικών τμημάτων και βιβλιοθήκης, διοργάνωση εκδηλώσεων με κυρίαρχες αυτές του «Πολιτιστικού Ιουνίου» και της «Γιορτής Κερασιού» κ.ά. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ετήσιες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Ιουνίου το 2014 συμπλήρωσαν 16 χρόνια συνεχούς επιτυχίας.

  Από την άλλη μεριά, έγινε σειρά παρεμβάσεων όσον αφορά τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Όσσας και υποστήριξη της πρότασης για το «Οικομουσείο Αγροτικής Ζωής Δήμου Βερτίσκου», ενέργειες για την προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Όσσας, δημιουργία σελίδας στο διαδίκτυο με θέμα τον αγροτουρισμό, συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ., την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, τη Ν.Ε.Λ.Ε., την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν. Θεσσαλονίκης, το Λ.Ε.Μ.Μ.-Θ. και άλλους φορείς και συλλόγους.

  Ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» ως ζωντανό και ενεργό κύτταρο πολιτιστικής δραστηριότητας, υποστηρίζει και ενισχύει προτάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες των μελών και φίλων του, που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξη του οικισμού και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με αγάπη και μεράκι για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.

  (Οι φωτογραφίες είναι από το facebook )

  Gallery

  Νέα/Εκδηλώσεις

  • Αρθρογράφοι
  • Ήθη & Έθιμα
  • Νέα Συλλόγων

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.