Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης “Η Αφησιά”

Μερικοί από τους σκοπόυς του συλλόγου είναι η ανάπτυξη της συναδελφικής αλληλεγγύης και της ευγενικής άμιλλας ανάμεσα σ’ όλα τα μέλη του και η διαμόρφωση και προβολή θέσεων πάνω στα ζητήματα της διαφύλαξης και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ανάπτυξης του Νεοελληνικού μας πολιτισμού.

Ιστοσελίδα

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

Επικοινωνήστε με το Σύλλογο

  Ονοματεπώνυμο (απαραίτητο)

   

  Το email σας (απαραίτητο)

   

  Θέμα

   

  Το μήνυμά σας

   

   

   

  Πληροφορίες Συλλόγου

  Τοποθεσία: Σάρτη Νομός: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

  Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρτης «Η Αφησιά» ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό:

  Την ανάπτυξη της συναδελφικής αλληλεγγύης και της ευγενικής άμιλλας ανάμεσα σ’ όλα τα μέλη του.Τη διαμόρφωση και προβολή θέσεων πάνω στα ζητήματα της διαφύλαξης και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ανάπτυξης του Νεοελληνικού μας πολιτισμού καθώς και η δημιουργία πολιτιστικής παράδοσης μέσα από εκδηλώσεις που θα τονώνουν την βιοψυχοσωματική διάπλαση των μελών και θα ενσωματώσουν στη σύγχρονη εξέλιξη τις αναλλοίωτες αξίες της συναδελφοσύνης και του δικαίου.Τη δημιουργία πλούσιας και αξιόλογης βιβλιοθήκης που θα προσελκύει όλα τα επίπεδα μόρφωσης των μελών και θα ικανοποιεί τα επαγγελματικά ή τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τους (λογοτεχνία , ποίηση, ζωγραφική κ.λ.π.)Τη συμβολή στη πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών και του τόπου καταγωγής τους.Τη ζύμωση των μελών πάνω στα τοπικά προβλήματα (υλικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντολογικά κ.α.).

  Πολιτιστικό Κέντρο

  Στην αρχή ο σύλλογος ξεκίνησε δίνοντας ένα δυναμικό παρόν με μια πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.Στη συνέχεια το ενδιαφέρον του κόσμου άρχισε να χάνεται, και ο σύλλογος καταφέρνει να επιβιώσει, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες τις επί σειράς ετών προέδρου κας Μαυράκης Στέλλας.Το 2006 με πρωτοβουλία κατοίκων του τόπου, ο σύλλογος ξαναζωντανεύει και συνεχίζει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δημιούργησε τέσσερα χορευτικά τμήματα και μία θεατρική ομάδα.Επιτακτική ήταν και η ανάγκη της δημιουργίας του τμήματος Λαογραφίας με σκοπό την καταγραφή και συγκέντρωση του ιστορικού και λαογραφικού υλικού του τόπου.

  Gallery

  Πηγή:

  Σχόλια Χρηστών

  x

  Δείτε Επίσης

  Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

  Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.