Κλείσιμο Χάρτη 

  Χάρτης/Αναζήτηση Συλλόγων 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης»

Ιδρύθηκε το 1927 και έχει έδρα το ιστορικό χωριό της Καρδίτσας το Μαυρομμάτι που είναι Γενέτειρα του Ήρωα του 21’ Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ιστοσελίδα

Πληροφορίες Συλλόγου

400 μέληΤοποθεσία: Μαυρομμάτι Καρδίτσας Νομός: ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Περιφέρεια: Θεσσαλία

Έχετε κάποια απορία ή παρατήρηση για το παρόν περιεχόμενο; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε!

Το Μαυρομμάτι έχει 2.500 κατοίκους βρίσκεται στους πρόποδες των ιστορικών Αγράφων και είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου. Ο Σύλλογος άρχισε τις δραστηριότητες του με σκοπό να βοηθήσει την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική ανάπτυξη, όπως επίσης την συγκέντρωση και διαφύλαξη αρχαιολογικού και ιστορικού υλικού του Μαυρομματίου αλλά και της γύρω περιοχής. Συντελεί στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής παράδοσής μας. Λειτουργεί με πάνω από 400 εγγεγραμμένα μέλη και έχει 4 χορευτικά τμήματα. Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων είναι η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ευθυμία Γιώτη.

Με ιδιαίτερη φροντίδα συντηρεί και εμπλουτίζει το τμήμα με τις παραδοσιακές φορεσιές. Έχει δημιουργήσει με δικές του δαπάνες Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο με σπάνια και προσωπικά εκθέματα του Γ. Καραϊσκάκη, ενδυμασίες, γεωργικά εργαλεία και υφαντά. Έχει οργανώσει τράπεζα αίματος με την συμμετοχή κατοίκων του Μαυρομματίου. Εκδίδει εφημερίδα «Μαυρομματιανοί Αντίλαλοι» κάθε τρεις μήνες, η οποία στέλνεται εκτός από την Ελλάδα και σε όλους του ξενιτεμένους Μαυρομματιανούς και όχι μόνον. Οργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κορυφαία αυτή των «Καραϊσκάκειων» που γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου σε Νομαρχιακό επίπεδο στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων και όχι μόνο από όλο τον κόσμο.

Gallery

Πηγή:

Σχόλια Χρηστών

x

Δείτε Επίσης

Όταν η Φιλιώ Πυργάκη χόρεψε ραστ (Video)

Το παραδοσιακό γλέντι του Φιλοπρόοδου Ομίλου Λουτρών Υπάτης τον Αύγουστο του 2013. Ο Σύλλογος τίμησε τη Φιλιώ Πυργάκη, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και η Φιλιώ Πυργάκη στο χορό.